Annonce
Erhverv

Solceller ved Ramme: Minister vil ikke gribe ind men følger planlægningen i Lemvig Kommune

Planen er, at der skal opsættes solceller på et 90 hektar stort område mellem Dybe og Ramme. Arkivfoto: Mette Mørk
Afviser dog ikke på sigt at gribe ind, hvis kommunens planlægning løber af sporet

Dybe/Ramme: Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) vil ikke i første omgang gribe ind over for det planlagte solcelle- og power-to-x anlæg tæt på Rammedige. Det skriver han i et svar til en borgergruppe i området, der har bedt ham vurdere sagen.

"For så vidt angår ammoniakanlægget er jeg blevet oplyst, at planlægningen er i en indledende fase, og at kommunalbestyrelsen endnu ikke har vedtaget et planforslag for anlægget. Hvis kommunalbestyrelsen beslutter at udarbejde et planforslag, skal forslaget i offentlig høring, hvor vi vil vurdere, jf. oven for, om planforslaget er i strid med væsentlige nationale interesser," skriver ministeren i sit svar.

I så fald vil ministeren gøre indsigelse mod projektet.

Annonce

"Det indebærer, at det konkrete projekt i så fald ikke vil kunne gennemføres", skriver ministeren.

Grib ind

Borgergruppen har bedt ministeren gribe ind, da kommunen i deres øjne har lagt sig fladt ned for projektmagerne uden at tage hensyn til hverken naturen eller kulturarven i området. Gruppen peger blandt andet på, at det 90 hektar store anlæg bliver placeret få hundrede meter fra "den kulturhistoriske juvel, Rammedige", lige som det udlagte areal er godt landbrugsjord i et område med dødishuller og en rig flora og fauna.

Ministeren har tidligere stoppet et tilsvarende arbejde i Næstved kommune med den begrundelse, at et stort solcelleanlæg skulle placeres i et bevaringsværdigt kulturlandskab. Derfor håbede den lokale borgergruppe, at ministeren ville gøre det samme i Ramme-sagen.

Annonce

Tilfreds med svaret

Hans Jørgen Aagaard Kristensen, der er talsmand for gruppen, er tilfreds med ministerens svar.

- Der er absolut ikke grønt lys for power-to-x, sådan som jeg læser det. Kommunen vil have solcellerne som en vej til at få power-to-x, men jeg kan ikke se, der blinker et fuldtonet grønt lys for det projekt. Det vil ministeren tage stilling til, når den lokale planlægning er på plads, siger Hans Jørgen Aagaard Kristensen.

Han og gruppen er foreløbigt glad for, at man i Danmark kan skrive til højeste, politisk niveau og på så kort tid få et pænt svar.

- Selvfølgelig håber man på andet og mere, men nu vil vi afvente, hvad der sker. Når der foreligger et planforslag, vil vi tillade os at skrive til ministeren igen, siger Hans Jørgen Aagaard Kristensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Annonce