Annonce
Lemvig

Ministeren er gået - nu handler det om erstatningerne

Landmand og formand for Lemvig Landboforening, Morten Agger venter på tørvejr så de kan få høsten i hus. Foto: Morten Stricker
Det er på sin plads, at fødevareminister Mogens Jensen (S) har trukket sig fra posten, mener landboformand - men nu skal man have minksagen afgjort

Lemvig: Formanden for Lemvigegnens Landboforening, Morten Agger, hilser med tilfredshed, at fødevareminister Mogens Jensen onsdag valgte at trække sig fra posten efter de seneste ugers minkskandale. Skandalen er en følge af, at regeringen har beordret alle mink i Danmark aflivet uden at have det nødvendige lovgrundlag i orden.

- Jeg synes, det har været noget politisk makværk hele vejen igennem. Der er lavet en fejl i hans ministerium, og det må han tage ansvaret for. Ministerens afgang er det rigtige sted at starte, men hvis det senere viser sig, at fejlen også ligger hos statsministeren, vil jeg bakke op om de partier, der vil kræve en undersøgelse af skandalen. Det er i hvert fald skidt, hvis man blot kan få lov at sige, der er begået en fejl, siger Morten Agger.

Erstatninger

Det er dog ikke placeringen af ansvaret, der lige nu har hans største opmærksomhed. Det har sagen om den erstatning, som minkavlerne skal have for at have slået deres dyr ihjel, og derfor ser han også i spænding frem til, at en ny minister bliver udnævnt. Der venter ham nemlig en stor opgave.


De nuværende forhandlinger er gået lidt i stå, men vi må håbe, at de får absolut førsteprioritet for den nye minister

Morten Agger, formand for Lemvigegnens Landboforening


- Det vigtigste er de minkavlere, der har mistet deres erhverv og som håber på en hurtig afklaring af, hvordan vi får afviklet hele minkbranchen og dets følgevirksomheder. De nuværende forhandlinger er gået lidt i stå, men vi må håbe, at de får absolut førsteprioritet for den nye minister, mener Morten Agger.

Annonce

Løbet er kørt

Han tilbageviser samtidigt enhver overvejelse om, at minkbranchen en dag vil åbne igen.

- Avlsmaterialet er allerede væk, og industrien bag ved minkbranchen er ved at lukke. Det vil blive alt for tungt at starte branchen op igen, siger Morten Agger.

Der ud over mener han, der også er brug for at genskabe tilliden til fødevareministeriet.

- Fødevareministeren må gå af, men der må også være nogle i ministeriet, der skal tage ansvar. Det vil jeg da håbe for at få genskabt tilliden til ministeriet, siger Morten Agger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Hanstorken anses for at være enkemand

Debat For abonnenter

Nedgravede mink: Det er klogt at rive plasteret af, så smerten er overstået med det samme

Annonce