Annonce
Lemvig

Ministeren: Vi må finde en løsning i Bækmarksbro

Boligminister Kaare Dybvad på besigtigelse i kvarteret i Bækmarksbro, hvor de almennyttige boliger kunne ligge. Her er han i midten flankeret af borgmester Erik Flyvholm og folketingsmedlem Orla Østerby. Yderst til højre formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard. Foto: Morten Stricker
Boligminister Kaare Dybvad (S) er positiv over for at finde model, der sikrer almennyttige boliger i mindre byer som Bækmarksbro - i første omgang skriver han til boligforeningen
Annonce

Bækmarksbro: - Vi må gøre noget.

Sådan lød det fra boligminister Kaare Dybvad (S), da han fredag var på besøg i Bækmarksbro for at høre om udfordringen med, at det tilsyneladende ikke kan lade sig gøre at opføre almennyttige seniorboliger, som der ellers er en stor interesse for i byen.

Forhistorien er kort fortalt den, at en gruppe ældre borgere gerne vil have boligforeningen Bo i Lemvig til at opføre seniorvenlige boliger, som de kan flytte i, når deres parcelhuse bliver for store.

Lemvig Kommune bakkede ideen op, og det gjorde bestyrelsen faktisk også i Bo i Lemvig, fordi man kunne sammenligne med et succesfuldt lignende projekt i Vemb. Men generalforsamlingen ville det anderledes og stemte forslaget ned.

Annonce

Gruppe mødte op

Folketingsmedlem Orla Østerby (K) har forelagt problemet fra sin hjemby over for boligministeren, og da denne nu er på tur i det vestjyske, havde han bedt om et møde i Bækmarksbro. Til det stillede Orla Østerby, borgmester Erik Flyvholm, formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, forretningsfører Linda Green, Bo i Lemvig, samt formanden for Bækmarksbro Borgerforening, Peter Jessen, op.

De fremlagde det paradoksale i, at der er stor interesse for boligerne, men at man er låst fast, fordi der ikke er en boligforening, der vil bygge af skræk for, man kommer til at stå med ledige boliger på et tidspunkt.

- Vi mente i bestyrelsen, det var en god ide, men når vi er stemt ned, kan vi ikke så godt tage sagen op igen, forklarede Linda Green ministeren.

Annonce

Minister sender brev

Det fandt Kaare Dybvad ærgerligt, og han tilbød at hjælpe til ved at sende en minister-opfordring til generalforsamlingen om at tage sagen op igen. Det blev der takket ja til.

Kaare Dybvad kunne fortælle om en ø-ordning, der er på vej, hvor man kan give støtte fra en pulje, så huslejen bliver mindre.

- Det skulle gerne gøre, at man lettere kan leje ud og ikke er bekymret for tomme lejligheder, forklarede han.


Der skal rotation til, så de ældre kan flytte i mindre boliger, så børnefamilier kan overtage de større huse

Orla Østerby, folketingsmedlem (K)


Det var en idé, der faldt i god jord, og opfordringen var at lave en lignende ordning, så mindre landsbyer også kan få sådan en støtte.

- Vi kan ikke overføre den samme model, da der er langt flere landdistrikter end øer. Men vi må se på, hvad der kan lade sig gøre, sagde ministeren.

Annonce

En ny model

Erik Flyvholm argumenterede for, at der er brug for en ny model.

- Den nuværende model fungerer sikkert fint i større byer, hvor der er lange ventelister. Men den fungerer ikke steder som i Bækmarksbro. Derfor er der behov for at se på, om der kan laves en model, der passer hertil, så en velfungerende landsby også vil kunne tilbyde almennyttige boliger.

Boligminister Kaare Dybvad forklarede om en ø-model, som giver lavere husleje, og den model var der stor interesse for. Her står han i midten med Linda Green, Bo i Lemvig, yderst til venstre, borgmester Erik Flyvholm, folketingsmedlem Orla Østerby og yderst til højre formanden for Bækmarksbro Borgerforening, Peter Jessen. Foto: Morten Stricker

- Ja, der skal rotation til, så de ældre kan flytte i mindre boliger, så børnefamilier kan overtage de større huse, forklarede Orla Østerby.

Peter Jessen, som ud over at være formand for borgerforeningen også er købmand i Bækmarksbro, fortalte om den store interesse, der er blandt borgerne for at få denne valgmulighed.

- Hvis ikke de boliger opføres i Bækmarksbro, er de tvunget til at flytte andre steder hen, når de ikke kan sidde i det store hus længere. Og det ønsker de ikke. De vil blive i Bækmarksbro, sagde han.

Steffen Damsgaard spurgte ind til, om der ikke var puljemidler et sted, så man kunne lave forsøg nogle få steder som for eksempel i Bækmarksbro. Men det er der ikke lige nu.

Men ministerens udmeldinger gav dog alligevel optimisme blandt de lokale deltagere om, at der måske findes en løsning inden alt for længe, så de ældre borgere i Bækmarksbro kan få deres ønske opfyldt.

Annonce
Annonce
Lemvig

Børn formede is til skulpturer

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Frivillig Fredag er aflyst

Lemvig

Knuste ruden med en ugle

Lemvig

Fandt hash hos 67-årig mand

Annonce