Annonce
Lemvig

Ministerium vil finde en løsning på de efterladte fiskeredskaber

Organisationen Levende Hav fangede hen over sommeren spøgelsesgarn i Nissum Bredning. Og det var overraskende store mængder, der blev bragt i land. Arkivfoto: Benny Gade
Inviterer til møde for at snakke både om problemet og eventuelle løsninger på problemet
Annonce

Limfjorden: Fiskeriministeriet tager nu hul på problemet med de mange, efterladte fiskeredskaber i Limfjorden.

Kontor for Fiskeri har netop indkaldt en række fiskeri- og interesseorganisationer til et indledende møde for at klarlægge, hvordan man får redskaber fisket op og samtidigt forebygger, at nye bliver efterladt.

- Vi tager opgaven alvorligt, men samtidigt afventer vi et stort projekt, som vi har bedt DTU-Aqua gennemføre, siger Jes Brogaard Nielsen, kontorchef i fiskeriministeriet.

Annonce

Kortlægning

DTU-Aqua skal kortlægge omfanget af spøgelsesnet og samtidigt give en ide om, hvor problemet er størst.

- Vi vil gerne gribe ind, hvor problemet er størst, men allerede nu er vi i gang med at forberede os. Det gør vi bedst sammen med fiskerierhvervet, de grønne organisationer og andre interesseorganisationer, og derfor håber vi på et godt fremmøde, siger Jes Brogaard Nielsen.


Vi vil gerne gribe ind, hvor problemet er størst, men allerede nu er vi i gang med at forberede os

Jes Brogaard Nielsen, kontorchef i Fiskeriministeriet


Ministeriet har indkaldt til et møde 30. oktober, der på grund af corona-situationen kommer til at foregå som et virtuelt møde over Skype. Målet med mødet er at få et samarbejde i stand med lokale kræfter omkring Limfjorden for at erfaringerne herfra også kan anvendes andre steder. Der kan for eksempel nedsættes en gruppe, der følge arbejdet med at fiske net i fjorden og løbende komme med ideer til, hvordan man undgår nye, efterladte redskaber. Det kan måske være gennem bedre mærkninger, krav til røgtning - eller opstramning af regler og sanktioner.

Annonce

Høste erfaringer

- Vi vil i hvert fald gerne indhøste de erfaringer, man har i lokalområdet. Specifikt for Limfjorden er der allerede aktive folk, der har taget fat, og det arbejde vil vi gerne hægte os på. Men vi er endnu ikke så langt, at vi er klar til at diskutere ressourcer og penge, siger Jes Brogaard Nielsen.

Målet er derfor i første omgange at samle materiale, der kan munde ud i en konkret plan for arbejdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

36-årig havde smidt affald i vejkant

Lemvig

Smittetallet nede på det halve

Lemvig

Fyrede kanonslag af to steder i byen

Annonce