Annonce
Danmark

Minkavler skulle aflive 60.000 mink: Vi nåede det

Avisen Danmark besøgte minkavler Thomas Beck i sidste uge i Aunslev ved Nyborg. Nu har han fået aflivet alle mink på gården. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Minkfarmer Thomas Beck fik slået de sidste af sine mink ihjel mandag aften. Han havde ikke brug for regeringens fristforlængelse, som han betragter som en hån.
Annonce

Minkaflivning: Opgaven til Thomas Beck var enkel: Slå alle dine 60.000 mink ihjel på ti dage og modtag 1,2 millioner kroner i bonus. Når du det ikke, er der ingen bonus. Og så gik aflivnings-arbejdsraseriet ellers i gang, som beskrevet i Avisen Danmark søndag.

Mandag aften ved 18.30-tiden kunne den østfynske minkavler så meddele:

- Vi når det. Vi har regnet rigtigt, og det kan ikke gå galt længere. Den ene farm er tom, og i den anden mangler vi meget lidt, siger Thomas Beck.

Han regnede dog med, at han og nogle af folkene ville være i sving indtil ved 22-tiden, og så skal de døde mink pakkes tirsdag og køres væk. Dermed benytter han sig ikke af den tidsfrist, som regeringen og Fødevarestyrelsen udstedte i sidste øjeblik. Faktisk betragter han den som en hån:

- Jeg kom hjem fra den anden farm natten mellem søndag og mandag, og så ser jeg, at Fødevarestyrelsen har sendt mig en mail klokken 00.21 om, at fristen er forlænget med tre dage. Det kan jeg ikke bruge til noget. Det er jo ikke sådan, at jeg kan ringe til mine folk om natten og sige, at de bare kan sove længe i morgen, siger han.

For Thomas Beck føles det som endnu en lussing fra myndighederne, for det værste for ham har været de frem-og-tilbage-meldinger, som han oplever hele tiden er kommet.


Nu hvor vi har arbejdet solen sort, kommer der så en fristforlængelse den sidste dag. Det er, som om de tror, vi er nogle marionetdukker, de bare kan styre rundt med, som de vil.

Thomas Beck, minkfarmer


- Vi er godt og grundigt trætte af myndighederne. Så skal alle avlsdyr slås ihjel, og så skal de måske ikke alligevel. Og nu, hvor vi har arbejdet solen sort, kommer der så en fristforlængelse den sidste dag. Det er, som om de tror, vi er nogle marionetdukker, de bare kan styre rundt med, som de vil, siger han.

Bonus

Thomas Beck har to østfynske minkfarme med raske mink og over 100 kilometer til nærmeste smittede besætning.

Det gjorde ham til en af de minkavlere, der kunne få en tempobonus på 20 kroner pr. mink på betingelse af, at hele besætningen var aflivet inden mandag klokken 23.59.

De sidste af hans 60.000 mink døde mandag aften.

Men du har jo også været kritisk over for, at det skulle gå så stærkt. Hvorfor kunne du ikke bare ikke sætte tempoet ned og tage et hvil nu?

- Jeg kan godt se, det lyder mærkeligt, at jeg bliver sur over, at få fristen forlænget. Men jeg vil have det overstået, og det er også alt for sent, hvis det skal kunne bruges til noget. Og de avlere, der ikke er gået i gang, fordi de ikke troede, de kunne nå det på ti dage, de kan jo ikke bruge tre dage til noget nu, siger han.

Tirsdag skal Thomas og Hanne Beck finde ud af, hvordan de belønner de ni ansatte for, at de kom i mål og fik udslettet en besætning på 60.000 mink på ti dage.

- De har virkelig gjort det godt, siger Thomas Beck.

Og fremtiden? Den kan han ikke tage stilling til nu.

Tirsdag morgen medvirkede den nu forhenværende minkavler Jens Jensen i Radio4 Morgen. Han kalder fristforlængelsen "en svinestreg". Hør hans reaktion i indslaget nedenfor:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Debat

Debat: Udbetal hjælpepakkerne nu!

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce