Annonce
Lemvig

Minkformand: Find noget andet at lave

Tage Pedersen er formand for Danske Minkavlere og frygter for flere konkurser. Arkivfoto
Minkavlernes organisation vil ikke længere hjælpe med kommunikation - vi kan alligevel ikke regne med, hvad statsministeren siger, forklarer formanden
Annonce

Vestjylland: Luk og sluk. Find noget andet at lave.

Så klart lyder nu opfordringen til minkavlerne fra minkkavlernes egen formand, Tage Pedersen.

Han kaster håndklædet i ringet og beskriver i Landbrugsavisen, hvordan konstant skiftende udmeldinger og manglen på en klar plan fra regeringens side tager livet af verdens bedste minkerhverv.

- Mit råd til landets mere end 1.000 minkavlere er, at de skal lukke og slukke og finde sig noget andet at lave. Der kommer ikke minkavl i Danmark igen, siger Tage Pedersen til avisen.

Som et eksempel på slingrekursen nævner han debatten om de avlsdyr, der måske kunne føre erhvervet videre. Den første melding var, at alle dyr skulle slåes ihjel, men så kom fødevareminister Mogens Jensens udmelding om, at minkavlerne måske alligevel kan bevare nogle af avlsdyrene. Den ide blev senere lukket igen samtidigt med, at minkavlerne allerede var i fuld gang med at slå mink ihjel.

- Vi kan simpelthen ikke navigere efter så skiftende udmeldinger. Flere avlere aflivede deres avlsdyr sidste weekend, mandag og tirsdag, siger Tage Pedersen.

Han kritiserer myndighedernes behandling af minksagen og har derfor meddelt myndighederne, Danske Minkavlere ikke længere hjælper med at kommunikere ud til avlerne.

- Når vi ikke kan regne med, at det, statsministeren siger den ene dag, også holder blot få dage senere, så må hun selv stå for kommunikationen. Vi hjælper ikke mere, siger Tage Pedersen til Landbrugsavisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Kvinde måtte til afkøling

Annonce