Danmark

Missionsfolk er ikke optaget af at have ret

Hans-Ole Bækgaard

Tro: Det er ofte givende at lytte til velmente opfordringer. Sådan har jeg også læst Jørgen Breindahls indlæg i avisen 24. november med adresse til missionsfolket. Tak for indspillet til, som jeg lytter til.

Breindahl peger på flere forhold, han gerne så anderledes, blandt andet at missionsfolk ikke tager patent på at have den rette måde at tro på. Indre Mission er ikke en fejlfri bevægelse. Der er gennem mange årtier sagt og gjort meget, som kunne have været anderledes. Og det kan måske være nemmere at se med tilbageblikkets briller.

Jeg vil gerne indrømme, at vi i Indre Mission kan falde for fristelsen til at tænke om vores kristendomsforståelse som den eneste rigtige. Sagt ikke som en undskyldning, men som en nøgtern konstatering, så tror jeg, at det gælder alle værdibærende fællesskaber. Her kæmper man netop for noget, man særligt vil og står for.

Men jeg synes, at Breindahl maler et meget bestemt generelt billede frem af missionsfolk. Jeg genkender slet ikke i samme omfang, at missionsfolk ikke vil i dialog, ikke har vilje og lyst til at lytte til andre, eller som mener, at de sidder inde med dommen over andre menneskers tro. Det sidste gør kun kirkens Herre. Vi kan vise hen til ham og pege på livet i ham. Sådan har Indre Missions formål været hele tiden.

Som Breindahl har jeg et ønske om at være med til at formidle kristendommens værdier og evangelium i min dagligdag og i mange forskellige livssituationer. Det betyder ikke, at jeg ser bort fra, at der ikke er svar på alt, og at livet kan være svært. Jeg vedgår også, at syndighed er et grundvilkår i mit liv. Midt i alt dette tror jeg på budskabet om, at der er frelse og hvile at få i troen på Jesus Kristus. Og ligeledes at livet i syndernes forladelse ikke er en frihed til hvad som helst og egen frihed. Så ja, der er noget afgørende på spil, hvordan vi forkynder, og hvordan vi læser Bibelen.

0/0
Annonce
Danmark

Funding: Her er tre ting Løkkes velfærdsløfte lærte os

Danmark

DMI advarer: Risiko for lokale skybrud

Tophistorier

Danmark

Paludan sendte brev til 500: Alle i chikaneoffers omgangskreds skulle kende hans version

Kultur

Charlotte Fich på den store udendørs-scene: Drabschefen er blevet en ond troldkvinde

AARHUS: Der er noget særligt ved at spille teater udendørs om aftenen. Det er stadig lyst, når stykket begynder, og først senere bliver det mørkt. - Det er et generøst rum. Skal vi lege den her leg, og jeg er den og den. Er I med, signalerer man nærmest til publikum fra scenen i den lyse time. Charlotte Fich forbereder sig til at spille den onde troldkvinde i "Kong Arthur", Det Kongelige Teaters kæmpe udendørs forestilling ved Moesgaard Museum i Aarhus. Onsdag 22. maj er premieren. Vi mødes i en af de mange interimistiske skurvogne, der har indtaget det storslåede landskab i bakkerne ved det hypermoderne arkæologiske museum. Det er bygget, så det følger landskabet, og indenfor har Grauballemanden lagt sig godt til rette i sin montre. Godt skjult af et levende hegn af træer og buske er en lille by bygget op til skuespillere og det øvrige personale, Tilskuerpladser og scene virker gigantiske i landskabet. Det hele troner på toppen af den bakke, som museet er bygget ind i og stjæler billedet mere end dengang i Aarhus' europæiske hovedstadsår 2017, da det royale teater opførte Røde Orm neden for museet.

Danmark For abonnenter

Se billederne: Greven af Egeskov hemmeligt gift med prinsesse

Danmark

Nu er dommen faldet: Eks-politiker erkender 73 sexorgier i hele Danmark

Annonce