Annonce
Lemvig

Mobile fabrikker over hele verden

Jesper Berg Kristensen: Med en mobil-fabrik kan vi være tæt på kunden, og vi kan flytte den, når vi er færdig med opgaven. Arkivfoto
RG Rom Gummi vil lægge produktionen ved projekter over hele verden i mobile fabrikker, der kan flyttes til nyt sted efter brug

Rom: RG Rom Gummi er flyttet til den såkaldte HOBI-bygning i Rom for at få mere plads, og her er der også mulighed for senere at udvide, hvis der skulle være behov for det.

Men den nyeste udvikling er, at virksomheden vil lave mobil-fabrikker, der skal bruges rundt om i verden.

RG Rom Gummi er en storaktør inden for offshore-industrien med først og fremmest vindmøller, hvor virksomheden er kendt for at kunne lave en gummibelægning på rør med videre, som er modstandsdygtig og kan holde i mange år i vand og vind. Derfor har virksomheden kunder over det meste af kloden, og i dag foregår det på den måde, at de rør, der skal bruges, sendes til Rom ved Lemvig for at få gummibelægningen på.

- Det er besværligt med den transport frem og tilbage, så derfor vil kunderne gerne have, at vi lå i nærheden af deres produktion. Men vi kan ikke lave fabrikker alle steder, når der er tale om ordrer, der kun løber i måneder eller få år. Derfor er vi ved at udvikle mobil-fabrikker, som er en stor container, vi sender af sted. Containeren indeholder så en lille fabrik, hvor vi kan udføre vort arbejde lige der, hvor kunden - og produkterne - er. Vi pakker containeren ud, og tilbage i containeren er den ovn, vi skal bruge. Når vi så er færdig med opgaven, kan vi pakke fabrikken sammen igen og sende den hen til en ny kunde, siger direktør Jesper Berg Kristensen, der forventer sig meget af den nye idé.

- Antallet af mobilfabrikker må afhænge af kundernes interesse, men det er et stort ønske, vi her kan opfylde. Jeg forventer, det er ansatte her fra Lemvig, der tager med mobilfabrikkerne de steder, hvor de skal hen.

Jesper Berg Kristensen taler om kunder både i USA og Fjernøsten, da det også er her, RG Rom Gummi har kunder.

- Offshore-industrien er efterhånden 50 procent af vor produktion, og det har været stigende. Det er jo den grønne udvikling, at der opføres flere og flere vindmøller på havet, så derfor er der brug for vores gummibelægning, når for eksempel fartøjer skal kunne lægge til i høj bølgegang, siger Jesper Berg Kristensen.

Når vi så er færdig med opgaven, kan vi pakke fabrikken sammen igen og sende den hen til en ny kunde.

Jesper Berg Kristensen, direktør, RG Rom Gummi

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Mette F. - Gradvis åbning af Danmark efter påske er sandsynlig men der går tid før samfundet er normalt igen

Annonce