Annonce
Fodbold

Modstanderens tur til at overraske med amerikansk trumfkort

Madison Dackin stod ofte over for Hørsholms store profil, Sidney Rielly. Der var ingen tvivl om hvilken amerikaner, der kom bedst ud af de dueller. Foto: Oliver Pirchert
Topholdet fra Hørsholm hev lørdag en kanin op af hatten, som rev Lemvigs basketdamer rundt i manegen. Vestjyderne fik lov at smage sin egen medicin, for ofte har det været Lemvig, der overrasker med en skarpt skydende amerikaner på banen.

Lemvig: Før kampen havde chefcoach Ivana Udovalieva set Sidney Rielly fra USA som en mulig trussel.

Men amerikanerens holdkammerat Ivana Jovanovic så på papiret mere skræmmende ud, så derfor fik hun i stedet tiltusket sig den primære opmærksomhed fra Lemvigs coach.

Det skulle vise sig at blive farligt, for gæsternes amerikaner havde indstillet kornet helt rigtigt til lørdagens opgør.

Samtlige af hendes syv straffekast gik i kurven, og så havde hun også en scoringsprocent på 70 i forhold til 2-point-forsøg. Et våben, der affyrede uagtet af, hvordan Lemvig stod i forsvaret.

- Hun er en fantastisk afslutter. Vi kunne gøre nok så meget, men det nyttede ikke så meget, for hun blev bare ved, fortæller Lemvigs Ivana Udovalieva om Hørsholm-profilen, der scorede 30 point.

I de seneste fem sæsoner har vestjydernes topscorer været amerikansk. Men i weekenden beviste Hørsholm 79'ers, at de også kan scoute dygtige profiler fra USA.

Annonce

Kampen i tal

Lemvig Basket - Hørsholm 79'ers 55-84 (11-20) (15-13) (19-31) (10-20)

Dameligaen

Topscorere fra Lemvig: Sofia Paska 17, Madison Dackin 16, Cristina Pages Andreu 12.

Topscorere fra Hørsholm: Sidney Rielly 30, Caroline Bornemann 14, Sandra Winkel Hansen 11.

Roser alligevel forsvar

Lørdagens nederlag på 84-55 til Hørsholm 79'ers skyldtes ikke dårligt forsvarsspil, som værternes coach ser det.

Der er sket en udvikling siden sæsonpremieren, hvor spillerne slet ikke turde at nærme sig sine modstandere.

Det gjaldt også for Lemvigs amerikaner, Madison Dackie, der blandt andet havde til opgave at stoppe stjernen, Sidney Rielly.

- Madison giver altid alt, hvad hun har, og i dag (lørdag, red.) synes jeg også, hun gav sig hundrede procent. Men når man dækker fint i forsvaret, og de stadig formår at sende så skarpe afslutninger afsted, så bliver det bare svært, siger Ivana Udovalieva.

To vidt forskellige bænke

Der var dog også andre grunde til, at Lemvig tabte til det hold, som hjemmeholdets træner kalder for Danmarks bedste hold.

Hørsholms reserver, der kom ind fra bænken, sørgede nemlig for hele 32 af gæsternes 84 point. Omvendt bidrog Lemvigs spillere fra bænken med blot to point.

Forskellen på de to holds bredde var skræmmende.

- Mange af deres unge spillere har spillet sammen længe og kender hinanden rigtig godt. Vi har som samlet trup ikke trænet sammen i seks uger. Vi har derfor stadig svært ved at finde hinanden, men det skal nok komme, vurderer Ivana Udovalieva.

Det var også til at se lørdag, hvor Kali Koenig fra Lemvig igen kiksede med afslutninger frem for at spille chancen større. Kun to ud af hendes ti forsøg på tre-point gik i kurven.

Projektet tager tid

Lige nu er fokusset på udvikling frem for resultater. Så længe der er fremgang at spore, ser holdets coach stadig lyst på fremtiden.

- Vi viste, at vi kan finde ud af at justere på spillet og spille et par gode perioder. Det tager bare tid for et helt nyt hold at blive bedre, men vi arbejder hårdt på at udvikle os som hold fra gang til gang, fortæller coachen.

Hun finder i øjeblikket trøst i, at unge Hannah Sparlund på 16 år ikke lader sig skræmme af ligaen.

- Det kan godt være, at hun kun scorede to point, men hun gør det virkelig godt på andre områder. Hun er slet ikke bange for at gå til den, siger Ivana Udovalieva om spilleren, der i weekenden spillede godt 20 minutter.

Næste opgave er ude mod Aabyhøj på onsdag klokken 19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Parløb til ny forstander er fundet

112

Gnist antændte storbrand

112

Fællesskur i flammer lørdag morgen

Annonce