Lemvig

Moltke udpeget til at sidde i Fredningsnævnet

Elisabeth Moltke er udpeget til atr sidde i Fredningsnævnet for den vestlige del af Region Midtjylland. Arkivfoto
Elisabeth Moltke er ministerudvalgt medlem af Fredningsnævnet for den vestlige del af Region Midtjylland.

Lemvig: Tidligere byrådsmedlem for SF, Elisabeth Moltke, er nyudnævnt medlem af Fredningsnævnet for den vestlige del af Region Midtjylland. Det er ministeren, der har udpeget hende.

Hun afløser Karen Barfod, Fabjerg, og i første omgang er hun valgt for en periode på fire år med mulighed for forlængelse af flere perioder.

I Fredningsnævnet er der tre medlemmer, nemlig en dommer og det ministervalgte medlem, som altså er Elisabeth Moltke. Endelig er der en repræsentant for den kommune, man behandler en sag i.

- Sidste år var der 48 sager, hvoraf man besigtigede de 33, så det er et ret tidskrævende embede, jeg dermed har fået, siger Elisabeth Moltke.

Hvorfor ministeren netop har valgt hende til at sidde i Fredningsnævnet, aner hun ikke.

- Jeg har også spurgt ind til det, men det kan man ikke få svar på, siger Elisabeth Moltke, der har været til sine første besigtigelser i Skive Kommune.

- Det drejer sig i reglen om dispensationer fra eksisterende fredninger. Nye fredningssager er der ikke mange af, siger hun.

Elisabeth Moltke har siddet i teknisk udvalg i Lemvig Kommune i flere perioder, men også i økonomi- og erhvervsudvalget. Hun er stoppet som byrådsmedlem, men er fortsat formand for hegnsynsudvalget i kommunen.

At være ministerudpeget medlem af fredningsnævnet for den vestlige del af Region Midtjylland hører lige som hjemme i Lemvig Kommune, da Karen Barfod har været det i flere perioder, inden hun nu ønskede at stoppe. Tidligere har også Anna Marie Touborg fra Gudum været suppleant.

Den nuværende suppleant er så ikke fra Lemvig Kommune, da det er den tidligere minister, socialdemokraten Bjørn Westh.

Det er ikke for lønnens skyld, man lader sig udpege, da man ikke får en egentlig løn for det, men kun diæter og kørselsgodtgørelse.

0/0
Annonce
Lemvig

Lemvig Kommune har landets laveste sygefravær

Lemvig

10 hold mere vil være med i populær fodboldturnering

112 For abonnenter

Betjent tog slange med hjem fra arbejde

Lemvig

Bedst blandt 400 hold - Oldboys-spillere vandt DM

Lemvig For abonnenter

Thyborøn vil åbne udeareal

Lemvig For abonnenter

SSP: De unge skal passe på hinanden

Lemvig

Håber på penge til nyt projekt: Thyborøn skal sikres mod vandmasserne

Lemvig

Sogneforeninger fik økonomisk hjælp

Annonce