Annonce
Debat

Mon du dur, når du er over 60?

Karin Gaardsted.

Læserbrev: Det danske arbejdsmarked koger. Det gør det i alle egne af landet, også her hos os i det midt-og vestjyske.

Økonomien buldrer af sted, vi har ikke haft bedre vækst de seneste 15 år. Arbejdsløsheden er den laveste i 12 år, og adskillige kontanthjælpsmodtagere er også kommet i arbejde. På trods af Covid-19, og det er godt. Faktisk så godt, at vi alle sammen bør være stolte.

Men nu mangler der arbejdskraft. Det er vanskeligt for produktionsvirksomheder, hoteller, restauranter, busselskaber, hjemmeplejen og så videre at få tilstrækkeligt med arbejdskraft. Og det skal der naturligvis gøres noget ved.

Annonce

Derfor er det også helt uforståeligt, at vi skal lægge øre til, at seniorerne ikke er inviteret med til jobfesten. Kun cirka halvdelen af de +60 årige, som blev fyret under Corona i 2021, er tilbage på arbejdspladsen, mens langt flere yngre er tilbage. Når virksomhederne mangler arbejdskraft, så er det tosset, at ældre medarbejdere bliver sorteret fra på forhånd.

Stabilitet, loyalitet og erfaring er egenskaber, som de +60 årige bærer med sig. Lad os udnytte det, så væksten kan fortsætte med at stige.

På landsplan - og lokalt - hører vi, at interesseorganisationer og borgerlige politikere højlydt klager over, at ældre meget nedslidte arbejdere nu tillader sig at søge den såkaldte Arne-pension. Der er brug for alle, og ingen bør forlade arbejdsmarkedet før normal pensionstid, lyder det. Er der ikke en kollision her?

Seniorer har de seneste 20 år på arbejde tilpasset sig nye tider, omstillet sig, efteruddannet sig og i det hele taget været en stor gevinst for arbejdspladsen. Stabilitet, loyalitet og erfaring er egenskaber, som de +60 årige bærer med sig. Lad os udnytte det, så væksten kan fortsætte med at stige.

Jeg ønsker naturligvis, at virksomhederne får al den arbejdskraft, de har brug for, men jeg vil stærkt opfordre til, at man ser på at få arbejdsfriske ældre tilbage på arbejde, og seriøst overvejer, om man ikke kan få lidt flere arbejdsklare kontanthjælpsmodtagere og langtidsledige i gang, før man sender bud efter tusindvis af udlændinge fra Østeuropa.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Maskinfabrik har gode tider: Leverede bedste regnskab nogensinde

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Vestjylland

Jysk Energi melder alt klar til elbilerne

Navne For abonnenter

BK Hertz' mangeårige ejer og manufakturhandler med stort M er død: Bent Kærgaard blev 78 år

Lemvig

Corona satte ny rekord i Lemvig

Erhverv For abonnenter

Den største enkeltinvestering i 60 år: Nu kan vi arbejde langt hurtigere

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Leder For abonnenter

Der er noget helt galt i Lemvig, hvis man holder kæft og lader voldsforbrydere gå fri

Debat

Klumme: Energihævneren - en ny superhelt

Lemvig

Der var masser af vidner til grov voldssag, men ingen ville sige noget: Politiet kommer med kraftig opfordring

Holstebro For abonnenter

Da Poul Henning pludseligt døde, reddede han fem andre: - Det er uretfærdigt, men tænk på dem, som fik deres kære med til juleaften på grund af ham

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Navne For abonnenter

Katja fra Struer: - Vores forhold blev cementeret, da vi sejlede til Sydgrønland i en lille båd i stiv kuling

Holstebro For abonnenter

Gødstrup har 409 enestuer - men kun de 330 forventes brugt: Få historien om de tomme stuer og mosen, der var en and

Vestjylland

Spurgt på gaden: Er du organdonor?

Annonce