Annonce
Navne

Motion ligger ikke så naturligt for mig - jeg skal virkelig mobilisere fornuften...

- Det skøreste, jeg har gjort for kærlighed? Jeg tror næsten, at det må være dengang min kone interviewede designeren Jørgen Simonsen og bagefter nævnede, at hun syntes, hans tegninger var helt fantastiske. Så købte jeg én af dem til hende til jul. Den var bestemt ikke gratis, og det var lidt et vildt sats, for det var jo ikke noget, hun havde ønsket sig. Men heldigvis blev hun glad for den, fortæller Mads Würtz Gammelmark. Foto: Mette G. Sørensen
Mads Würtz Gammelmark, Team Teatrets kommunikationsansvarlige, elsker kage og storbyer og mener, at han har ændret Jordens rotation, efter han har fået ryddet op i kælderen. På lørdag fylder han 50.

50: Hvordan skal fødselsdagen fejres?

- I første omgang lidt mere "simpelt", end jeg havde drømt om. Men den store fest kommer. Den er bare udskudt til et tidspunkt, hvor alle restriktionerne er væk. Jeg arbejder jo på et teater, som jeg rent faktisk kan låne til fest, så på et tidspunkt samler jeg alle, jeg gerne vil se. Som det er nu, bliver det til to små fejringer; én med den nære familie på selve dagen, og én nogle dage senere som en teatertur for nogle af vennerne.

Hvis du kun måtte spise/drikke to ting resten af livet, hvad skulle det så være?

Annonce

- Ja, så er jeg jo nødt til at sige KAGE! Men drikke? Altså, jeg drikker meget lidt alkohol, så jeg er nok ude i kaffe.

Hvis du kunne ændre én ting ved dig selv..?

- Så ville jeg ønske, at jeg gad motionere og dermed kom i bedre form. Før corona havde jeg medlemskab af et fitnesscenter, hvor jeg tog mig sammen til at gå én gang om ugen - søndag morgen, fordi jeg i den grad er A-menneske. Men nu...altså jeg cykler da. Men selvom jeg godt ved, at at motion er rart for én selv, når man er på den anden side af det, så ligger det ikke naturligt for mig. Jeg skal virkelig mobilisere fornuften for at gøre det.

Hvis du lukker øjnene og tænker på et helt vidunderligt sted, hvor er du så?

- Så tror jeg faktisk, at jeg er i pulserende London. Jeg elsker storbyer - sat op imod natur. Jeg kan noget så hurtigt komme til at kede mig i en skov. Med hensyn til London, så er det en by, jeg har været nok i, til at jeg kan springe de store seværdigheder over og opdage nye sider af byen. Og så er der jo tosse-meget godt teater og musical i byen.


Før corona havde jeg medlemskab af et fitnesscenter, hvor jeg tog mig sammen til at gå én gang om ugen - søndag morgen, fordi jeg i den grad er A-menneske. Men nu...altså jeg cykler da.


Hvad er det næste, du gerne vil læse - og hvorfor?

- Jeg har lige lånt Charles Dickens "En fortælling om to byer". Indtil for to år siden var det noget af et projekt for mig at læse en hel roman, fordi jeg var en langsom læser. Men efter jeg er begyndt at tage toget til Herning på arbejde, bruger jeg den halve times transport til at læse og har fundet ud af, at det er det vidunderligste frikvarter. Jeg er nu kommet så meget op i læsehastighed, at jeg er blevet mere nysgerrig på bøger. "En fortælling om to byer" er jeg ofte stødt på omtale af, så nu vil jeg finde ud af, hvad det er for en roman.

Mads Würtz Gammelmark

Hvorfor. Fordi han fylder 50 år lørdag den 15. maj.

Titel. Uddannet journalist, nu kommunikationsansvarlig ved Team Teatret i Herning

Privat. Gift med Trine, der både er uddannet journalist og ergoterapeut. Parret har to børn, 21-årige Caroline og 17-årige Christian. Husholdet inkluderer også den hvide kat Mis Frida.

Bopæl. Mågevej i Holstebro

Har du et særligt talent?

- Det kommer nok an på, hvem du spørger. Nogle ville sige at bage. Andre at jeg er god til at sy. Jeg tror måske egentlig, at mit største talent er, at jeg bare kaster mig ud i det og nørder med det, hvis det er noget, jeg virkelig har lyst til at kunne. Og så er det en stor glæde, at begge mine unger har syntes, at det var sjovt at få noget hjemmesyet tøj til fastelavn og til konfirmationen. Jeg har lagt stor vægt på, at det var deres eget valg. Jeg voksede selv op med masser af hjemmesyet tøj. Min mor var virkelig dygtig, men da jeg skulle konfirmeres, kan jeg huske, at det var super vigtigt for mig, at mit tøj var af "et rigtigt mærke".

Hvad er du virkelig dårlig til?

- At gribe en bold! Og så er jeg grundlæggende dårlig til at uddelegere, selvom jeg er blevet bedre, når det for eksempel gælder fester og sammenkomster derhjemme. Engang ville jeg bestemme alt helt ned til farven på servietterne.

Mads elsker at bage og er god til det. Han har kréeret mange sjove kager til festlige lejligheder og ikke mindst til børnenes fødselsdage. Her tog han dog "bare" en tærtedej ud af køleskabet til ære for fotografen. Foto: Mette G. Sørensen

En ting, du bare er nødt til at eje?

- Mit hurtige svar ville være: En motorcykel! Det har jeg altid haft enormt lyst til. Men samtidig ved jeg faktisk ikke, om jeg ville synes om at køre på sådan én. Jeg har aftalt med min kone, Trine, at jeg kan kigge nærmere på det, når begge vores børn er myndige. Og Christian er 17, såeh....

Hvis du var et dyr, hvilket dyr var du så?

- I hvert fald ikke en slange. Jeg hader slanger. Jeg var nok en hund, en labrador. Sådan en glad og madglad hund.

Nævn en ting, som du bare ikke nænner at smide ud, selvom du burde?

- Kun én?! Haha. I slutningen af vinteren har jeg faktisk fået ryddet op i min del af kælderen, og jeg tror, at Jordens rotation muligvis har ændret sig siden. Men det var altså også to dødsboer fra begge mine forældre, der stod dernede. Men hvis jeg kun skal nævne én ting, så er det min oldefars ski. Han har selv lavet dem, og det var de første ski, jeg lærte at stå på. Men vi bruger dem jo ikke i dag, og har indtil flere par mere moderne langrendsski liggende. Jeg nænner bare ikke at skille mig af med dem.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Politiet på besøg med fotovogn: Uddelte to klip og 16 bøder  på Strandvejen

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: 173 testet positiv det seneste døgn - antallet af indlagte stiger med fire

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Politi: Kig efter Oline i udhuse og haver

Lemvig For abonnenter

Elever viftede med flagene da de sagde farvel til skoleleder

Kultur

Storskærmen bliver alligevel tændt til kampen mod Wales: Vi har fået politiets ord for, at vi intet ansvar har for tilskuere uden for hegnet

Lemvig

800.000 kroner til kunstprojekt i tre mindre byer

Debat For abonnenter

Regions-flertal smækkede døren: Informationsmøder ingen erstatning for at udelukke ildsjælene

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

Holstebro-musiker spiller op ved Bornholms sommerrevy

Holstebro

Barn på halvandet år havde 19 huller - hvor godt børster du dit barns mælketænder?

Vestjylland

21 teststeder i Region Midtjylland lukker i løbet af de kommende tre uger - se her hvilke

Danmark

Ny dille på stranden giver livredderne sved på panden: - Det tager kun tyve sekunder at drukne

Lemvig

Eftersøgningen efter Oline fortsætter nu med helikopter

Lemvig For abonnenter

Han har været med, siden gymnasiet blev bygget: Stopper efter 40 år - og det skal nok blive godt

Lemvig

To varmeværker fik opbakning til fusionsplanen: Nu går vi videre

Annonce