Annonce
Holstebro

Motorik på skoleskemaet: Borbjerg-elever forbedrede sig markant

Eleverne på Borbjerg Skole har blandt andet trænet koordinering, styrke og balance. Foto: Pressefoto
Elever fra 0. og 1. klasse på Borbjerg Skole har haft stor glæde af en motorisk screening og et træningsforløb.

Borbjerg: Det kan betale sig at træne motorik med skolebørn i de yngste klasser.

Over halvdelen af de elever, som viste store motoriske udfordringer på Borbjerg Skole i efteråret, ligger nu efter otte ugers træningsforløb inden for normalområdet, og resten af børnene har også rykket sig. Nogle har dog stadig behov for at styrke motorikken.

Det skriver Holstebro Kommune i en pressemeddelelse.

I efteråret blev alle eleverne i 0. og 1. klasse på Borbjerg Skole tilbudt en motorisk screening med efterfølgende træningsforløb for de udfordrede.

- Jeg er glad for, at vi har nået vores mål med undervisningen. Nemlig at give børnene bevægelsesglæde igennem leg og bevægelse og samtidig udfordre børnene, så de forbedrer deres motorik, siger skoleleder på Borbjerg Skole, Martin Faurholt.

Annonce

Fortsætter den motoriske indsats

Arbejdet med Borbjerg-elevernes motorik slutter ikke her. Skolen har nemlig tænkt sig at tilbyde en ny screening i 1. klasse til de 0. klasses-elever, der har deltaget i forløbet.

VIA University College og Metodecenter for Velfærd i Holstebro har været med i projektet for at kunne dokumentere effekterne af en motorisk indsats i folkeskolen.

- Vi har etableret et godt samarbejde med Borbjerg Skole, hvor forskning, undervisning og praktisk testning kan danne grundlag for et større studie af, hvordan motorisk træning bidrager til børns trivsel og indlæring, siger Mikael Jensen-Johansen, der er leder af Metodecenter for Velfærd i Holstebro.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce