Annonce
Kultur

Museer klar til hverdagsåbent, men i tvivl om arrangementer

Albert Mertz-udstillingen på Holstebro Kunstmuseum var ophængt og klar den 20. februar. Men det er altså først nu, når kunstmuseet igen åbner for publikum den 21. april, at man kan se den. Foto: Morten Stricker
De har prøvet det før. I 2020 genåbnede museerne også efter en corona-nedlukningsperiode, og selv mener de, at de er ret godt klædt på til at håndtere rengøring, afspritning, gæste-tælling og coronapas.

Museer: De danske museer er ikke helt på bar bund med hensyn til retningslinjer, når de den 21. april igen må åbne for publikum.

- Vi har jo foretaget den øvelse før. Vi genåbnede også efter nedlukning sidste år, siger museumsdirektør Anders Gaardboe Jensen, Holstebro Kunstmuseum.

Det nye i forhold til 2020-genåbningen er, at publikum nu skal forevise coronapas.

Annonce

- Det betyder selvfølgelig, at vores frontpersonale skal være mere opmærksomme, men vi tror nu, at vi har ret godt styr på situationen. Vi har jo haft god tid til at forberede os, siger Anders Gaardboe Jensen.


Det handler om antal kvadratmeter, og vi har masser af plads i det samlede museumskompleks, så det vil ærlig talt være noget usædvanligt, hvis der kommer så mange, at vi må afvise nogen på grund af mangel på plads


Museerne skal være opmærksomme på, at der ikke sker "sammenstimling af gæster", så der skal holdes opsyn med publikum.

- Men det handler om antal kvadratmeter, og vi har masser af plads i det samlede museumskompleks, så det vil ærlig talt være noget usædvanligt, hvis der kommer så mange, at vi må afvise nogen på grund af mangel på plads, mener museumsdirektøren.

Sommer-trængsel

På Struer Museum er museumsdirektør Jesper Bækgaard også ganske tryg ved at åbne den 21. april, for rengøringsrutinerne med afspritning ligger på rygraden.

- Men sidste sommer var der virkelig mange gæster her. Ikke så mange at vi var oppe at slå hovedet imod det loft, som myndighederne havde sat, men lige på grænsen til, at det var behageligt, når man skulle holde afstand, fortæller Jesper Bækgaard, der forestiller sig, at eftersom folk får coronapas, kan der måske komme lige så mange gæster sommeren over i år.

- Normalt ville det jo være et positivt problem, men det var altså lidt voldsomt i 2020, så vi satteselv et lavere tal end myndighedernes for, hvor mange vi ville have ind, siger Jesper Bækgaard og oplyser, at museets maksimum-tal dengang var 250 gæster.

Museernes organisation har efterlyst klare linjer for rundvisninger og arrangementer som for eksempel foredrag.

- Med hensyn til alt, der hedder arrangementer, er vi stadig noget vingeskudte og vil formentlig være det frem til efter sommerferien. Sådan noget som rundvisninger kan som det er nu for eksempel kun foretages med en gruppe på fire personer, fortæller Anders Gaardboe Jensen, Holstebro Kunstmuseum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Lemvig

Stak af med båd og trailer

Annonce