Annonce
Lemvig

Museet får udstyr så du kan lave tegnefilm

Lars Madsen, Nordea Lemvig, får vist Gantriis-udstillingen på Lemvig Museum af Lars Mathiesen og Mette Lund Andersen. Gantriis-figurer kan benyttes til at lave de små tegnefilm. Læser du denne artikel på vores net-avis, vil du kunne se et eksempel på en tegnefilm. Foto: Lars Kamstrup
Lemvig Museum har fået penge til at lave seks arbejdsstationer, hvor bruger kan lave små tegnefilm

Lemvig: Når vi når frem til vinterferien til februar, vil Lemvig Museum have et nyt spændende tiltag klar, som både børn og voksne vil kunne få fornøjelse af - ikke mindst hvis de går sammen om det.

Lemvig Museum vil da have investeret i udstyr, så man kan lave sine egne små tegnefilm. Der vil blive lavet op til seks arbejdsstationer med iPads og udstyr, så man kan klippe sine egne figurer og sætte dem ind på en baggrund, og så benytte iPad'en til det tekniske.

Det er Nordea-fonden, som har givet 55.000 kroner, mens Færch Fonden har ydet 50.000 kroner. Dertil kommer noget egenfinansiering, så udgiften vil løbe op i omkring 130.000 kroner.

At lave tegnefilm er en god øvelse for bedsteforældre og børnebørn. Foto: Lemvig Museum.

- Vi havde i forbindelse med Gantriis' 100 års dag en workshop, hvor vi lavede disse animationsfilm, og det viste sig at være en god proces både i grupper med skolebørn, og når bedsteforældre og børn var på museet for at opleve noget sammen, fortæller Lars Mathiesen, Lemvig Museum.

Annonce

Gantriis

Som en sidegevinst vil man også kunne bruge projektet til at fortælle nye generationer om tegneserien "Livets Gang i Lidenlund".

- Den er mest kendt af de ældre generationer. men tegneserien har en kulturel betydning for Lemvig, og derfor vil man på denne måde lege historien bag tegneserien ind i yngre generationer, siger museumsleder Mette Lund Andersen.

Tanken er, man klipper figurer ud, og det kunne være figurer fra tegneserien. Så vil der være nogle baggrunde, man kan vælge.

- Ved at bruge den gammeldags enkle måde at lave tegnefilm på, kan man lave sin egen. Man tager et billede af figuren. Så flytter man lidt på den og tager et nyt billede, og så bliver alle billederne levende som i en film, når de afspilles hurtigt efter hinanden, forklarer Lars Mathiesen.

Det er tanken, at arbejdsstationerne kan bruges af mange former for besøgende i form af skoleklasser, højskoler, virksomheder med mere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Læserbrev

Husk rastepladserne forhandlingerne

Annonce