Annonce
Lemvig

Museet for Religiøs Kunst i akut mangel på frivillige - var tæt på at lukke i en weekend

De frivillige på Museet for Religiøs Kunst skal betjene café og billetsalg. Pressebillede: Lars Bay
Museet for Religiøs Kunst mangler frivillige i en sådan grad, at det er i fare for at gå ud over den daglige drift. Onsdag 13. oktober holdes et informationsmøde om at være frivillig på museet.

Lemvig: Forleden skrev vi, at Bio-Huset manglede frivillige til at drive biografen i Bredgade i Lemvig.

Nu kommer der en tilsvarende udmelding fra en anden af byens kultur-institutioner, Museet for Religiøs Kunst.

- Det går godt for os på alle punkter i øjeblikket - lige på nær bemandingssituationen. Her kniber det til gengæld også meget, siger direktøren for Museet for Religiøs Kunst, Christine Løventoft.

Annonce

Hun har sammen med museets anden fastansatte, Lone Løhde Rye, sat avisen stævne for at fortælle om den aktuelle situation med akut mangel på frivillige. Lone Løhde Rye, der er ansat på 25 timer i ugen, er sekretær, museumsassistent og frivilligkoordinator.

- Mange af vores frivillige har været med i mange år, og det sætter vi naturligvis stor pris på. Men det betyder også, at flere af dem efterhånden er kommet noget op i alderen, og det betyder, at de ikke kan holde til så mange vagter længere, hvilket er helt forståeligt, siger Christine Løventoft.

Museet med den smukke beliggenhed på Strandvejen har omkring 45 frivillige i øjeblikket.

Weekender og ferietid

- Det er ikke fordi, at tallet tidligere har været så meget højere, og der kommer også nye til ind imellem. Men de frivillige tager færre vagter, og det gør de især i weekender og i ferietid, fordi de selvfølgelig også har andre ting, de skal passe, siger Lone Løhde Rye.

Fornylig var hun tæt på at måtte give op med hensyn til at få besat vagterne i en weekend.

- Det var en weekend, hvor både Christine og jeg var forhindret i at træde hjælpende til. Jeg havde kontaktet mange af de frivillige, men de havde ikke tid, og det er jo heller ikke deres problem, at vagterne ikke kan blive besat. Til sidst lykkedes det at få en af de lønnede tilkaldevikarer til at tage vagten, og dermed undgik vi, at skulle have lukket, hvilket helst ikke må ske, siger Lone Løhde Rye.

Annonce

Lønnede vikarer

- Vi er nødsaget til at bruge lønnede vagter i form af tilkaldevikarer ind imellem, og hvis vi ikke havde haft den mulighed, havde det set sort ud for os sommeren igennem, siger Christine Løventoft.

Tilkaldevikarerne er fleksible og kan ofte træde til med kort varsel. Der er blot to vikarer at trække på, så derfor spiller de frivillige stadig en stor og afgørende rolle.

Onsdag 13. oktober kl. 10.30 holder Museet for Religiøs Kunst et informationsmøde om at være frivillig på museet. Mødet er arrangeret af museets frivilligudvalg, og man vil både få en rundvisning på museet og høre om, hvad jobbet som frivillig går ud på.

- Vi har ikke noget krav om, at man skal tage et vist antal vagter pr. måned. Men til gengæld skal man på sin vagt kunne være her i hele museets åbningstid, hvilket er fem timer i sommerhalvåret og fire timer i vinterhalvåret, siger Lone Løhde Rye.

Annonce

Kræver ingen erfaring

De frivillige - der selv kan booke deres vagter - betjener både billetsalg og café. Der skal være mindst to på arbejde ad gangen, og i de mest travle perioder kan der være op til fem frivillige, hvis der også er omvisere i aktion.

- Der kræves ingen erfaring for at være frivillig, og man bliver selvfølgelig lært op i tingene. Man behøver ikke at have et kendskab til kunst, men det er selvfølgelig vigtigt, at man er høflig og imødekommende over for gæsterne, siger Lone Løhde Rye.

- Det kan måske også afskrække nogen, at vi er et museum for religiøs kunst, men man behøver ikke at have et særligt forhold til religion for at være frivillig her. Det er vigtigt at understrege, siger Christine Løventoft.

Der er også brug for frivillige omvisere, der kan vise en gruppe rundt på museet og fortælle om de aktuelle udstillinger. En omgave, man selvfølgelig bliver klædt på til at kunne udføre.

Annonce

Flere fordele

Der er flere fordele ved at være frivillig. Man får gratis adgang til museet og diverse arrangementer og udflugter. Der er også gratis adgang til de fleste museer i regionen.

- Desuden ved vi fra tidligere undersøgelser, at de frivillige sætter stor pris på det sociale ved at være frivillig, og samtidig er de også glade ved at få et ekstra indblik i udstillingerne. De frivillige får særlige omvisninger med museets personale og kunstnere, siger Christine Løventoft.Annonce
Lemvig For abonnenter

Handicappris til Evald Skov Jensen: Hjælper Henrik med at svømme 30 baner

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig For abonnenter

Flyttede fra København til Ferring og i fuld vigør: - Jeg egner mig ikke til at sætte mig hen og være pensionist

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Skal vi bringe billedet af en butikstyv for at hjælpe politiet?

Sport

Islandsk EM-målmand til Lemvig-Thyborøn

Lemvig

Soldater og beredskabsfolk skal coronateste i det midtjyske

For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Lemvig For abonnenter

Dejligt med stigende oksekødspriser, men jeg har dem også, fordi jeg kan lide at se på græssende kreaturer

Debat

Mit møde med den smilende københavner

Kultur

Corona-chok i Lemvig: Julemanden kommer ikke i år...

Vestjylland

Spurgt på gaden: Oplever du, at der stadigvæk er problemer med sexchikane på arbejdsmarkedet?

Ekspert anbefaler mere nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Lemvig

Pandemien gjorde bus-forsøg til en fiasko

Vestjylland For abonnenter

Du vender dig og ser efter dem på gaden, og du spørger ind til lige præcis, hvor høje de er: Kom med på den anden side, og hør historierne fra dem med lidt længere lemmer end andre

Lemvig

Der mangler personale: Kommunen beder de pårørende om hjælp til at give de ældre en god jul

Annonce