Lemvig

Museum køber populært værk

Museet for Religiøs Kunst har tidligere udstillet skulpturen Porten. Nu bliver det en del af museets permanente samling efter at museet i samarbejde med Ny Carlsberg Fondet har købt værket. Privatfoto: Museet for Religiøs Kunst

Museet for Religiøs Kunst udvider den permanente samling med skulptur

Lemvig: Museet for Religiøs Kunst i Lemvig udvider nu deres samling med en skulptur.

Det er bronzeskulpturen Porten, som kunsteren Maja Lisa Engelhardt skabte som et hovedværk i forbindelse med markeringen af 500-året for Reformationen i 2017. Siden det blev skabt, har det været udstillet i blandt andet Rundetårn i København, Ribe Kunstmuseum, Fuglsang Kunstmuseum og på et museum i reformationens hjemby, Wittenberg. Porten kom også forbi Lemvig i forbindelse med udstillingsrækken.

- Jeg glæder mig på museets vegne over, at det er lykkedes os at købe skulpturen. Med 25 år på bagen er vi stadig et relativt nyt museum, og vores permanente samling er endnu ikke så stor. Samtidig er Maja Lisa Engelhardt en relevant samtidskunstner inden for den religiøse kunst, og vi har i forvejen en del af hendes værker på papir. Nu får vi også en skulptur, så vi kan fortælle endnu bredere om hendes kunst, siger museumsdirektør Christine Løventoft om erhvervelsen af den nye skulptur.

Indkøbet er sket i samarbejde med Ny Carlsbergfondet, der har støttet indkøbet med et beløb, som Christine Løventoft ikke ønsker at oplyse.

Museumsdirektøren tilføjer, at Porten også peger udad.

- Maja Lisa Engelhardt har også lavet en port til domkirken i Viborg, og med vores køb af værket kan vi også pege udad mod blandt andet det værk, siger Christine Løventoft.

Porten var en del af i alt 25 værker, der blev udstillet på museet ved udstillingen Teser, der var med til at markere 500-året for reformationen. Dengang var værket et af de mest populære værker både blandt de besøgende og blandt de frivillige, der arbejder på museet. Derfor var det oplagt, at museet gik efter at erhverve kunstværket.

Det er planen, at Porten skal være en del af jubilæumsudstillingen på Museet for Religiøs Kunst, der bliver åbnet i begyndelsen af det nye år. Derefter er det ideen, at skulpturen skal have en fremtrædende plads i museet.

- Vi håber i løbet af det kommende år at lave en permanent udstilling af vores egne værker, der kan stå i Kaalund-salen. Porten er i sig selv et så flot værk, at det næsten kan stå alene, men vi vil gerne lave noget, så det kan stå sammen med nogle af de andre værker, vi har med Maja Lisa Engelhardt. Porten er ikke indkøbt til, at det skal stå i et magasin, siger Christine Løventoft.

0/0
Annonce
Lemvig

Brud med traditionen: Ingen heste på årets dyrskue

Lemvig

Efter kun fire dage: Vestjysk Stram Kurs-kandidat er fyret

Lemvig For abonnenter

Sygeplejerske får stor hæder for at hjælpe nødlidende: Næste stop for 65-årige Anni Fjord er en flygtningelejr i Cameroun

Lemvig

Kultursamarbejde fortsætter i regionen

Lemvig For abonnenter

Thyborøn vil åbne udeareal

Erhverv For abonnenter

Aldrig oplevet før - solgte tre huse i samme by på en uge

Lemvig

En tirsdag aften, vi aldrig glemmer: En helt forrygende aften på Kabbel

Annonce