Annonce
Lemvig

Museum mangler personale til genåbningen: - Vi har et kæmpe hul i vagtplanen

- Vi finder en løsning. Jeg har tænkt, at personalet måske kan stå bag en plexiskærm og tjekke de coronapas, siger museumsdirektør Christine Løventoft, Museum for Religiøs Kunst. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Museum for Religiøs Kunst er båret af frivillige, hvoraf mange er i den alder, hvor man går og venter på at blive vaccineret mod covid-19. Det skaber problemer for museet i forbindelse med genåbningen.

Lemvig: Torsdag den 21. april åbner Museet for Religiøs Kunst igen - lige som de fleste af landets øvrige museer.

Men for Lemvig-museet er der særlige udfordringer ved åbningen, fordi vagtplanen er båret af frivillige hænder. Hænder, der for en stor dels vedkommende er i den alder, hvor man afventer at blive vaccineret.

- Jeg sad lige nu, da du ringede, og snakkede vagtplan med sekretæren. Den er vores meget store udfordring. Faktisk er vi lidt pressede, kan jeg godt sige, for vi har et kæmpe hul i den, forklarer museumsdirektør Christine Løventoft.

Annonce

Museet har over 40 frivillige, hvoraf mange har sagt, at de bestemt gerne ville være med til genåbningen - men at de lige står overfor at skulle vaccineres i maj, så de venter lige.

- Det er jo helt forståeligt. Men vi er lidt bekymrede, fordi vi snart går ind i sommerperioden, hvor det i forvejen kan være svært at sætte en vagtplan. Sidste år måtte sekretæren og jeg indgå i vagtplanen, men det er ikke rigtigt holdbart, fordi der er så er andet arbejde, der ikke bliver udført, siger Christine Løventoft.

Ubehageligt at tjekke

Noget andet er, at der ikke er kommet endelige, specifikke retningslinjer for museernes åbning, selvom ODM (Organisationen Danske Museer) har rykket regeringen for dem.

- Vi ved endnu ikke, hvor meget vi skal tjekke, om vi skal være testede, når vi møder ind på arbejde, om man kan tjekke coronapas bag en plexiglasskærm o.s.v., siger Christine Løventoft, der skal bruge retningslinjerne til blandt andet at instruere de frivillige i at tjekke coronapas.


Vi skal nok finde en løsning på vagtplanen - men hvis der er nogen, der læser artiklen og kunne tænke sig at være frivillige lige nu, så skal de være noget så hjerteligt velkomne.

Christine Løventoft, direktør på Museet for Religiøs Kunst


- Det afskrækker også mange. De synes ikke, det er rart, at vi skal tjekke gæsterne og er nervøse for at komme til at vurdere forkert. Det er også ubehageligt og noget, der slet ikke burde indgå i et museumspersonales opgave. Det presser nærkontakten mellem personale og museumsgæster, noget vi ellers godt kan undgå via for eksempel mobilpay. Men coronapasset skal jo tjekkes, siger Christine Løventoft.

Annonce

Det går jo nok

Museum for Religiøs Kunst glæder sig dog meget til igen at have gæster i huset - og til at vise både ny butik, nyindrettet café og nye udstillinger.

- Vi er sårbare, når sådan noget sker, fordi vi er båret af frivillige. Men i modsætning til mange andre er vi ikke sårbare økonomisk, fordi der ikke er noget med at sende folk hjem på lønkompensation. Så der er fordele og ulemper. Vi skal nok finde en løsning på vagtplanen - men hvis der er nogen, der læser artiklen og kunne tænke sig at være frivillige lige nu, så skal  de være noget så hjerteligt velkomne, siger Christine Løventoft med en lille latter.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Endnu en flyttedag for kviktestcenter

Annonce