Annonce
Navne

Museumsdirektør lykkelig for kulturpris

Ingeborg Svennevig er både stolt over og særdeles glad for at modtage kulturprisen. PR-foto

Holstebro: - Jeg må indrømme, at jeg fik en kæmpeklump i halsen og kom til at tude.

Fortæller direktør for De Kulturhistoriske Museer i Holstebro Kommune, Ingeborg Svennevig.

Men det var altså af glæde og stolthed, nemlig over at hun skal modtage KulturPrisen 2018 fra Kultursamarbejdet Midt- og Vestjylland.

Formanden for Kultursamarbejdet Midt- og Vestjylland, Johs Poulsen, begrunder gerne, hvorfor Ingeborg Svennevig er valgt til at modtage KulturPrisen 2018.

- Hendes visionære tilgang til det kulturhistoriske museumsområde har været til inspiration for ikke blot andre i hele det midt- og vestjyske, men også for museer på nationalt plan. Det har tiltrukket investorer ude fra, som tilsammen har bidraget med mere end 100 millioner kroner til projekter, der er til gavn for befolkningen. Det er til sammenligning mere, end kulturhovedstadsprojektet Aarhus 2017 indsamlede i alt, siger Johs Poulsen, der er kulturudvalgsformand i Herning.

KulturPrisen gives for en bemærkelsesværdig indsats for kulturen i det midt- og vestjyske og er på 15.000 kroner og et diplom.

Ingeborg Svennevig, der har været direktør siden 2012, ser prisen som en påskønnelse til hele museumsarbejdet i kommunen.

- Vi har et godt hold, en god bestyrelse og godt gang i mange rigtig store projekter, opsummerer hun.

Udviklingsprojektet for Strandingsmuseet St. George kalder hun gigantisk, og hun glæder sig vildt til genåbningen af det ombyggede Holstebro Museum til oktober.

Samtidigt er der en stor forvandling i gang på frilandsmuseet Hjerl Hede, hvor man går fra at have fokus på byggeskik til de mennesker, der har boet i husene, og som skal være med til at fortælle danmarkshistorien.

De 15.000 kroner vil hun bruge til et museumsrelevant arrangement for medarbejderne.

Prisen overrækkes i forbindelse med generalforsamlingen i Kultursamarbejdet Midt- og Vestjylland torsdag den 25. april i MCH Jyske Bank Boxen i Herning.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce