Mærkedage

Musikkens stærke mand fylder 70 år

Henning Stærk stammer fra Holstebro, men har i mange år boet i Aarhus. Foto: Jesper Westley
Henning Stærk blev født 20. marts 1949 i Holstebro, hvor han tog studentereksamen i 1969. Den stærke mand fortsætter ufortrødent på musikscenerne.

70 år: Siden 1965 har Henning Stærk turneret land og rige rundt med den rockmusik, han holder af. Og selvom han onsdag 20. marts fylder 70 år, så fortsætter han sin "neverending tour".

Hans guitar er heller ikke helt ny. Det er en Fender Jazzmaster fra 1965, men Henning Stærk er på ingen måde færdig med at spille musik. Faktisk er han i bedre form end i mange år. Med udsendelsen af to nye singler i 2017 og 2018, markerer 2019 sangerens 70-års fødselsdag. Og den skal naturligvis fejres med en række koncerter i løbet af året.

- Jeg nyder hver eneste koncert. Og jeg er glad for, at mit store og trofaste publikum deler kærligheden til musikken med mig og mit ganske lille band. Det er på en måde en tilbagevenden til mit udgangspunkt – nemlig pigtrådsmusikken og musikken som igangsætter af meningsfyldt samvær, siger Henning Stærk i en pressemeddelelse.

3000 koncerter

Siden Henning Stærk begyndte at spille, har det altid været kontakten med publikum og livekoncerten, der har været ledestjernen. Selv efter mere end 3000 koncerter og i en alder af snart 70, glæder han sig, hver gang han skal afsted - og der skal meget til at holde ham fra det. - Jeg bliver ved til jeg styrter. I disse år oplever jeg en ny glæde med at spille. Fysisk er jeg blevet stærkere end jeg har været længe, og det smitter af på musikken og koncerterne. Og den magi, der opstår, når man spiller en koncert for et medlevende publikum, holder mig i gang. Så lysten til at spille er stadig fuldstændig intakt, siger Henning Stærk efter 54 år på landevejen.

Henning blev født 20. marts 1949 i Holstebro, hvor han tog studentereksamen i 1969. Under dække af at skulle studere flyttede han i 1971 til Aarhus, hvor han i 1973, til sin egen overraskelse, tog 1. del i jura. Derefter koncentrerede han sig om musikken. I 1983 fik han sønnen Jeppe som i dag har 2 døtre, Clara og Liv.

Filmrolle

Siden debuten i september i Handbjerg Forsamlingshus har hans karriere budt på så bemærkelsesværdige højdepunkter som en andenplads i danmarksmesterskabet i pigtrådsmusik i 1967, medlemskab i grupper som Spillemændene, Gnags og Hounddog Allstars, og ikke mindst en flot solokarriere, som foreløbig har resulteret i tre platinplader, tre guldplader, en grammy, en filmrolle i "Flyvende Farmor" - og ikke mindst over 3000 koncerter, som har bragt ham vidt omkring i verden.

0/0
Annonce
Mærkedage For abonnenter

Julemanden ønsker sig en ny hækklipper

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Video: Se med, når storkeungen spiller død for at blive ringmærket

Danmark

Se video af redning: 20-årig sejler reddet op ad vandet efter flere timer i Ringkøbing Fjord

112

Kvinde sad fast i brønd i en time

Lemvig

Evy blev glemt, når hun bestilte en Flextur: Nu har Midttrafik gennemgået klagerne

Lemvig

Tre strande har det reneste badevand

Annonce