Annonce
Debat

Når der er cirkus i byen eller valgkamp, er der frit spil for at gå komplet plakat-amok

Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017

Læserbrev: Jeg stod langt oppe på en stige, da plakaten fløj fra mig. Den landede i åen, og jeg kunne simpelthen ikke få fat i den igen.

Det var et frygteligt møgvejr, da vi samlede plakater sammen efter sidste valgkamp. Flere partier fik også bøder for ikke at rydde ordentligt op efter sig. Der lå plastikstrips og ødelagte plakater mange steder.

Hop en god måneds tid tilbage, og scenen var en anden. Der var det ren kamp og kage. Alle ville have den bedste placering. Plakater blev hængt oven på hinanden. Skubbet op og flyttet ned. Plastikstrips stak ud. Blev klippet til. Hele rækker af plakater blev skubbet rundt, så man kunne få plads til en mere fra sit eget parti på den gode plads.

Annonce

Hvis ikke du selv har været en del af dette show, så tro mig, det er et helt sindssygt spil, der handler om at få mest mulig synlighed for din kandidat.


Jeg stiller op til kommunalvalget i Holstebro og til regionsrådsvalget i Region Midtjylland, men jeg kan love jer, at jeg ikke kommer til at have en eneste valgplakat.


Normalt betaler man det blege for at få synlighed i byrummet, men når der er cirkus i byen eller valgkamp, så er der frit spil for at gå totalt amok med at plastre byen til med reklamer. For lad os være helt ærlige. Det er jo det, plakaterne i lygtepælene er. Det er reklamer.

Har vi virkelig stadig i dagens Danmark brug for at lave store tryksager og hænge dem op i lygtepæle, når der er valg? Når der er valg, kører der hele tiden valgdebatter i tv, og man bliver bombarderet med sponsorerede annoncer fra alle mulige kandidater på Facebook, Instagram og hvor man ellers er på de sociale medier. Hvis man gerne vil lære sine lokale kandidater at kende, kan man jo bare tage en af de mange tests, der altid er op til hvert valg.

Lige nu sidder kandidaterne rundt omkring og planlægger deres strategi op til kommunalvalget og regionsrådsvalget i november i år. Mange af dem har sikkert allerede bestilt valgplakater, bannere og meget andet.

Jeg stiller op til kommunalvalget i Holstebro og til regionsrådsvalget i Region Midtjylland, men jeg kan love jer, at jeg ikke kommer til at have en eneste valgplakat. Det er på tide, at vi tager den grønne omstilling alvorligt.

Kære kandidater fra de andre partier. Drop jeres valgplakater. Drop bannerne. Drop det hele. Lad os tale politik. Vælgerne skal nok vælge dem, de føler der repræsenterer dem bedst muligt, ligegyldigt hvor mange penge, vi bruger på markedsføring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Endnu en flyttedag for kviktestcenter

Annonce