forside

Næse på vej til fiskeriminister for nøl med østers

Juni sidste år indgik hele Folketinget en aftale om skærpede regler for muslinge- og østersfiskeriet i Limfjorden. (Arkivfoto).

For nylig afviste fiskeriministeren, at hun har været for langsom med lovgivning, men det mener støtteparti.

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) tildeles en næse, fordi det har taget for lang tid med lovgivning, der skal begrænse antallet af kvoter for muslinger og østers.

Det siger støttepartiet Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet torsdag samstemmende.

- Hun skal have en næse, fordi hun har indrømmet, at arbejdet med lovgivningen kunne være gået hurtigere. Dermed kunne vi have undgået den hamstring af kvoter, vi har set, siger fiskeriordfører Ib Poulsen (DF) til TV Midtvest.

Fiskeriministeren afviste på et samråd for nylig, at hun har været for langsom i optrækket. Hun mener, at partierne ikke har oplyst hende tids nok om deres ønske.

- Jeg skulle bare have vidst det, I skulle bare have bedt mig om at gøre det, sagde Eva Kjer Hansen i samrådet.

Socialdemokratiets fiskeriordfører, Simon Kollerup, mener dog, at ministeren er blevet gjort opmærksom på ønsket om hurtigere implementering.

- Det er gået ekstremt langsomt, siger han.

Det ventes, at også SF og Enhedslisten vil gå med i beslutningen om at tildele Eva Kjer Hansen en næse.

Onsdag i næste uge holder Miljø- og Fødevareudvalget i Folketinget møde, hvor næsen kan uddeles.

Juni sidste år indgik hele Folketinget en aftale om skærpede regler for muslinge- og østersfiskeriet i Limfjorden.

Det skulle hjælpe de små fiskere og stække storfiskerne, der også kaldes kvotekonger.

Men reglerne trådte først i kraft et halvt år efter i december.

Derved nåede en storfisker at få tildelt kvoter til at fiske blåmuslinger og østers, så hans kvoter oversteg loftet, som parterne aftalte.

Også Ib Poulsen fremhæver, at partierne rykkede for at få ført lovgivningen ud i livet hurtigere. Men det afviste ministeren på samrådet at have hørt om.

- Alle fiskeriordførere, fem til syv stykker, kan huske, det ønske blev fremført allerede i sensommeren. Når hun stædigt holder fast i, at vi taler usandt, så bliver vi nødt til at stå fast, siger Ib Poulsen til TV Midtvest.

Eva Kjer Hansen valgte selv at trække sig som miljø- og fødevareminister i februar 2016, da De Konservative havde mistet tilliden til hende i forbindelse med beregningerne om Landbrugspakkens betydning for miljøet.

Ministeriet oplyser torsdag, at Eva Kjer Hansen er på ferie og derfor ikke ønsker at udtale sig.

0/0
Annonce
Lemvig For abonnenter

SSP: De unge skal passe på hinanden

Lemvig

11 partier klar til valgdyst på gymnasiet

Erhverv For abonnenter

Først tabte de selv 85 kilo - nu har de hyret manden bag til hele virksomheden

Lemvig For abonnenter

Thyborøn vil åbne udeareal

Kultur For abonnenter

Anne, Sanne og Lis triumferede: Fortræffelig fredagsfest med toptunet trekløver

Forrygende: De 7000 publikummere i Ceres Arena i Aarhus genererer en elektricitet, som forplanter sig ned i halgulvet, allerede inden Anne, Sanne og Lis indtager scenen. Med dette publikum i ryggen kan det ikke gå galt, tænker jeg et par minutter før kampstart. Den forudsigelse viser sig at holde stik. Lyden i arenaen er fremragende (omend til den høje side), bandet spiller nærmest fejlfrit og de tre kvinder, som alles øjne og ører hviler på, leverer ikke mindre end en pragtpræstation. Allerede fra åbningsnummeret, Anne Linnet Bands "You're Crazy", konstaterer jeg, at de tre ikoniske, danske sangerinder synger markant bedre end flertallet af deres jævnaldrende mandlige kolleger. I de første sange er det især Sanne Salomonsens soulede stemme, som imponerer mig. Jeg har ikke hørt hende synge bedre i 15 år. Det er sikkert, selvsikkert og sprudler af determination. Da hun alene på scenen trakterer med "Det er ikke det, du siger", er det svært ikke at få gåsehud i den glohede arena. Ufatteligt, at hun kan proppe så meget nerve og sjæl ind i et nummer, hun må have fremført mange hundrede gange.

Lemvig

Håber på penge til nyt projekt: Thyborøn skal sikres mod vandmasserne

Lemvig

Havne går sammen om at bekæmpe affald fra havet

Annonce