Annonce
Struer

Næste gruppe i vaccinekøen kan godt gøre sig klar

Vaccinationen af ældre borgere, der modtager personlig og praktisk hjælp i eget hjem i Struer Kommune, går nu i gang. Håbet er, at alle, der ønsker det, har fået første stik indenfor de næste par uger. Foto: Annelene Petersen
Ældre, der modtager personlig eller praktisk hjælp af Struer Kommune, skal have det første prik i armen de kommende dage
Annonce

Struer: Trods en dårlig generalprøve tirsdag, hvor systemet hos Statens Serum Institut missede varslingen til de borgere, der skulle begynde vaccination, så er Region Midtjylland klar til for alvor at tage fat på at vaccinere . Det sker, efter at beboere og personale på plejehjem og midlertidige plejepladser som de første i regionen blev vaccineret i weekenden.

Lokalt fik tæt ved 300 en dosis vaccine på de kommunale plejecentre i Struer Kommune, der mandag kunne melde, at alle, der havde ønsket en vaccination, også havde fået et stik.

Annonce

Kort ventetid

Mandag afleverede kommunen listen over de personer, der modtager personlig eller praktisk hjælp i eget hjem, og som har givet deres samtykke til en vaccination, til Region Midtjylland.


Min klare forventning er, at alle borgere på listen er blevet vaccineret første gang indenfor de næste par uger.

Tina Holmgaard, centerleder, Struer Kommune


Ifølge centerleder Tina Holmgaard, så kan disse borgere forvente at blive indkaldt og vaccineret meget snart.

- Min klare forventning er, at alle borgere på listen er blevet vaccineret første gang inden for de næste par uger, siger Tina Holmgaard.

Hun er meget tilfreds med, at der for alvor er sat fart i vaccinationsprogrammet. Blandt andet blev fremsendelsen af listen til Region Midtjylland fremskyndet for at holde tempoet i vejret.

Annonce

Håndholdt løsning

Kommunen skal blandt andet sørge for, at alle borgerne på listen kan komme frem til de steder, hvor de skal vaccineres.

- Vi ringer til samtlige borgere på listen for at sikre os, at de kan få stillet transport til rådighed, hvis de ikke selv er i stand til at løse den udfordring. Netop fordi det går så stærkt, så gør vi det her håndholdt, siger Tina Holmgaard.

Da de første borgere i kommunen blev vaccineret første gang i weekenden, skete det med udsigten til, at de skulle vaccineres for anden og sidste gang om cirka tre uger. Siden har sundhedsmyndighederne lagt op til, at der kan gå op til seks uger mellem de to stik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce