Annonce
Holstebro

Næste skridt havde været en ekstern advokatundersøgelse: Det kan sagen ikke bære

Sagen om den ulovlig instruks i familieafdelingen dukkede op i begyndelsen af marts, efter en en anonym medarbejder havde tippet Ankestyrelsen whistleblowerordning om den. Foto. Holstebro Kommune
Økonomiudvalget er enige om, at man er kommet så meget til bunds i sag om ulovlig instruks fra en tidligere leder, at der ikke er mere at komme efter.

Holstebro: Hvis flere chefer i Holstebro Kommune har været bekendt med, at en nu tidligere sektionsleder i kommunens familieafdeling sidste forår sendte en ulovlig instruks ud til kommunens socialrådgivere, har kommunen ikke kunnet finde frem til dem.

Og efter et timelangt møde i økonomiudvalget tirsdag har politikerne besluttet at lukke sagen:

- Alle de steder, som man kan undersøge, er blevet undersøgt. Medarbejderne er blevet spurgt, og vi kan ikke se, at der er mere i sagen, som naturligvis er dybt beklagelig, siger Venstre gruppeformand Jens Kristian Hedegaard.

Annonce

- Vi har spurgt grundigt ind til alle elementer, og er sådan set tilfredse med svarene. Ikke med sagen, siger Hedegaard.

Det var Venstre, der ville have sagen yderligere belyst, efter Dagbladet kunne afsløre, at kommunens daværende familie- og dagtilbudschef også havde kendskab den kontroversielle instruks fra den tidligere sektionsleder, hvor han bad kommunens socialrådgivere stoppe for anbringelser af børn og finde store besparelser på deres sociale sager.

- Men ingen af de to hovedpersoner arbejder i kommunen længere. Og derfor kan vi ikke rigtig gøre mere. Alternativet havde været en dyr ekstern advokatundersøgelse. Det mener vi ikke, at sagen kan bære, siger Jens Kristian Hedegaard.

Spar 250.000 kroner

Sagen om den ulovlig instruks i familieafdelingen dukkede op i begyndelsen af marts, efter en en anonym medarbejder havde tippet Ankestyrelsens whistleblowerordning om den.

Det skete som en direkte konsekvens af, at den tidligere sektionsleder i Holstebro blev afskediget i Guldborgsund Kommune, hvor han havde fået job og havde lavet samme nummer.

I en mail til medarbejderne i afdelingen i Holstebro, skrev han inden jobskiftet, at der var "lukket for visitation til nye anbringelser og aflastninger" og bad dem undersøge muligheden for at spare 250.000 kroner på deres "sagsstammer".

Regionsformand for Dansk Socialrådgiverforening i Region Nord, Trine Quist, har i Dagbladet tidligere kaldt oplysningerne for groteske:

- Formuleringerne er himmelråbende og strid med loven, sagde hun.

Annonce

Kom frem med det

Den Radikale formand for børne- og ungeudvalget, Torben Gudiksen, er tilfreds med den orientering, som politikerne fik på mødet i økonomiudvalgt.

- Det er ikke sådan, vi arbejder i Holstebro, og det er ikke sådan, vi skal arbejde. Det er der bred enighed om, og det signal er der også blevet sendt ud, siger han.

- Samtidig vil jeg gerne understrege, at der er procedurer for, hvor man kan henvende sig, hvis man oplever ting, som, man ikke mener, er i orden. Og vi er som politikere jo også politikere for de ansatte, hvis det kommer så vidt, siger Gudiksen.

Venstres Jens Kristian Hedegaard understreger, at han er glad for, at medarbejderne i afdelingen selv fik stoppet den ulovlige instruks:

- Det vidner om, at vi har nogle dygtige og fagligt stærke medarbejdere.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce