Annonce
Lemvig

Næste udsættelse: Sparker igen placering af 10. klasse til hjørnespark

Både Lemvig Gymnasium (på billedet) og Christinelystskolen må vente lidt endnu, før de får svar på, hvem der fra sommeren 2021 skal huse 10.klasseeleverne i Lemvig Kommune. Arkivfoto: Morten Stricker
Der er kommet nye oplysninger omkring placeringen af 10. klasserne, og derfor vil udvalg vente med at træffe endelig beslutning
Annonce

Lemvig: Både Christinelystskolen og Lemvig Gymnasium må vente lidt endnu, før de får at vide hvem af de to institutioner, der fra sommeren 2021 skal stå for undervisningen af 10. klasse-eleverne i Lemvig Kommune.

Punktet var på familie- og kulturudvalgets dagsorden tirsdag, men lige som på mødet kort før sommerferien valgte udvalget at udsætte beslutningen.

- Siden vi behandlede punktet før ferien, er der kommet flere oplysninger. Blandt andet har undervisningsministeriet gjort opmærksom på de gældende regler for området, og her har der også været nogle emner, vi gerne vil spørge ind til. Samtidig kan beslutningen have en konsekvens for det fremtidige budget på skoleområdet, og derfor vil vi også tage punktet med til de kommende budgetforhandlinger, siger Henrik Thygesen (V), der er formand for udvalget.

Gennem længere tid har udvalget arbejdet med at finde en placering for 10. klasserne fra det kommende skoleår. Lemvig Gymnasium har tilbudt, at de gerne står for undervisningen, mens Christinelystskolen, der hidtil har været den eneste skole i kommunen med et 10. klasse-tilbud, ønsker at holde fast i årgangen.

Annonce

Vil skabe brobygning

Allerede for et år siden tilbød Lemvig Gymnasium, at man fra sommeren 2021 ønskede at huse 10. klasserne i Lemvig Kommune, der i dag er samlet på den nærliggende Christinelystskolen. Gymnasiet pegede i sin ansøgning på, at man ville kunne skabe en brobygning mellem folkeskolen og ungdomsuddannelsen både for de faglige og de boglige uddannelser ved at huse 10. klasserne.


Siden vi behandlede punktet før ferien er der kommet flere oplysninger. Blandt andet har undervisningsministeriet gjort opmærksom på de gældende regler for området.

Henrik Thygesen (V), formand for familie- og kulturudvalget


Omvendt blev der i høringssvar fra flere af skolerne med overbygning gjort opmærksom på, at 10. klasserne i dag allerede arbejder med brobygningen i folkeskoleregi, hvor man vil styrke de unge i deres faglighed og samtidig ruste dem til at være handlekraftige og robuste i deres personlige valg af videre uddannelse.

Henrik Thygesen regner med, at der vil blive taget en beslutning på et af de kommende møder i udvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Rykkede ud til brand i skorsten

Lemvig

Fiskeren: Vi mærker ikke giften

Annonce