Indland

Nævn: Syrisk flygtningefamilie får lov til at blive

Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Flygtningenævnet har fredag afgjort principiel sag om afslag på asyl på grund af generelle forhold i Syrien.

Udlændingestyrelsen gav for to måneder siden en syrisk flygtningefamilie afslag på forlængelse af opholdstilladelsen, da man vurderede, at den generelle sikkerhedssituation i Damaskus-området var forbedret.

Fredag har Flygtningenævnet imidlertid omgjort afgørelsen, og familien får alligevel lov til at blive. Det skriver Berlingske.

Det skyldes, at familien får status af individuelt forfulgte, i stedet for at de fik asyl på baggrund af den generelle situation. Derfor er der ingen garanti for, at de andre sager også falder ud til fordel for flygtningene.

Nævnet kan altså stadig vurdere, at den generelle sikkerhedssituation i Damaskus er forbedret i en grad, så flygtninge, som Flygtningenævnet ikke mener er individuelt forfulgte, mister deres ophold.

Sagen er den første af seks berammede prøvesager, der har principiel karakter.

Prøvesagerne handler om flygtninge, som har fået asyl på baggrund af de generelle forhold i hjemlandet efter udlændingelovens paragraf 7, stk. 3.

I Danmark er det omkring 4700 af de godt 20.000 flygtninge, som har fået asyl på den baggrund.

De flygtninge, der er i spil i prøvesagerne, er dog kun dem, som er fra Damaskus-provinsen. Baggrunden er en landerapport fra Udlændingestyrelsen og Dansk Flygtningehjælp.

Rapporten tegner ifølge Udlændingestyrelsen et billede af, at der generelt er en forbedring af forholdene i de regeringskontrollerede områder - særligt Damaskus-provinsen.

Vicedirektør i Udlændingestyrelsen Anders Dorph har tidligere i et indlæg i Altinget forklaret, at prøvesagerne følger en lovændring fra 2015. Den blev til med et bredt flertal under SR-regeringen.

Ifølge loven kan opholdstilladelsen for den gruppe flygtninge inddrages efter forbedring af de generelle forhold i hjemlandet. Det gælder, uanset at forholdene fortsat er alvorlige og må betegnes som skrøbelige og uforudsigelige.

/ritzau/

0/0

Tophistorier

Annonce
Indland For abonnenter

16-årige Gitte blev myrdet for 40 år siden: Morderen er aldrig fundet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lånere får kortere tid til at læse

Tophistorier

Holstebro

Politikers søn fik dramatisk start: Rutinetjek endte i akut kejsersnit, elektrochok og tarmoperation

Struer For abonnenter

Efter et år og ni måneder - nu går vores datter igen i skole

Kultur For abonnenter

Offerkarret fra Stendis og skelettet i den lille gule kuffert

Annonce