x
Annonce
Erhverv

Nødpasning for børn fortsætter i Lemvig Kommune

Der bliver også nødpasset børn i skoler og institutioner i Lemvig Kommune i den kommende uge, selv om regeringen har besluttet at forlænge lukningen af skoler og institutioner til og med påsken. Arkivfoto: Lars Fahrendorff
Færre børn end forventet gjorde i sidste uge brug af kommunens tilbud om nødpasning

Lemvig: Der bliver også arrangeret nødpasning i de kommende uger for de børn i daginstitutioner og yngste klasser i folkeskolen samt børn og unge med særlige behov, der har behov for det.

Det siger direktøren for familie og kultur i Lemvig Kommune, Lars Borst Hansen, oven på udmeldingen ved statsministerens pressemøde mandag eftermiddag. Her bekendtgjorde statsminister Mette Frederiksen, at de nuværende nedlukninger af blandt andet skoler og institutioner fortsætter til og med anden påskedag, 13. april.

- Vi fortsætter ufortrødent med nødpasningen i yderligere to uger. I forvejen skulle vi arrangere feriepasning i de tre dage op mod påske for børn i daginstitutioner og yngste skoleklasser, siger Lars Borst Hansen.

Annonce

Ordning for flere

På et digitalt møde i familie- og kulturudvalget i torsdags blev det besluttet, at Lemvig Kommune udvider kriterierne for, hvem der er berettiget til at blive nødpasset. Regeringen har lagt op til, at det er de 0-9 årige, men Lemvig Kommune har udvidet ordningen, så den også gælder alle børn, der går i 3. klasse.

Lars Borst Hansen havde sent mandag eftermiddag ikke noget overblik over, hvor mange børn, der var i nødpasning på den første dag i den anden uge af nedlukningen. Men i sidste uge var der 26 børn i nødpasning på skoler og i daginstitutioner i Lemvig Kommune. Hovedparten af dem var i dagplejen. Forventningen var, at mellem 34 og 37 børn ville få brug for nødpasningen.

- Det er lidt færre end forventet, men vi oplever ofte, at selv om et barn er meldt til nødpasning, så kan forældrene finde en løsning med pasning og derfor alligevel ikke have behov for pasningen, siger direktøren.

Han tilføjer, at selv om skoler og institutioner i princippet er lukket, så er der alligevel åbent for nødpasning på alle kommunens skoler og daginstitutioner.

- Alle der måtte få et akut behov for nødpasning ud fra kommunens kriterier, er velkomne. Forældrene er via institutionernes og skolernes intrasider blevet informeret om, hvor de skal henvende sig, hvis de får behov for pasning, siger Lars Borst Hansen.

Direktøren tilføjer, at forældre ikke kan se frem til en tilbagebetaling for pasningen. Det er den udmelding, der er kommet fra børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrands-Theil, som han forholder sig til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Annonce