x
Annonce
Struer

Nødpasning uge to: Kontakt os, hvis I er i tvivl

Der har ikke været mange børn i nødpasning i Struer Kommune i den første uge, og det ser ud til at fortsætte på den måde. Genrefoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Antallet af børn i nødpasning i Struer Kommune var i den forgangne uge helt nede på 14. Se kriterierne for ordningen nederst i artiklen

Struer: - Det er gået fint, og der har været forbavsende få børn.

Sådan lyder den helt korte konklusion fra centerchef for skoler og dagtilbud i Struer Kommune, Jeannette Enevoldsen, når man spørger, hvordan uge ét med nødpasning er gået.

- Flere steder har der været lukket helt ned eller blot et eller to børn, fortæller centerchefen.

Jeannette Enevoldsen kan yderligere redegøre for en lille misforståelse, som har været i forhold til børn, der på grund af skoleudsættelse med et år er ti år, mens de går i indskolingen.

- De børn kan også indgå i nødpasningen, hvis forældrene ellers passer på kriterierne, forklarer centerchefen, som grundlæggende har et gennemgående råd.

Kontakt den lokale skole- eller dagtilbudsleder, hvis du er bare det mindste i tvivl om, hvorvidt du passer på kriterierne for nødpasning.

Annonce

Flere steder har der været lukket helt ned eller blot et eller to børn.

Jeannette Enevoldsen, centerchef for skoler og dagtilbud, Struer Kommune

De kan få nødpasset

For en uge siden, da nødpasningen blev indledt, kunne Jeannette Enevoldsen fortælle, at i alt mellem 15 og 25 børn var tilmeldt nødpasning i Struer Kommune.

Og det gælder altså både for skoler og dagtilbud.

I løbet af ugen var tallet helt nede på 14 børn, og uden at have de konkrete tal endnu ligner uge to den forgangne her til at begynde med ifølge Jeannette Enevoldsen.

Helt kort så er kriterierne for nødpasning enten, at forældrene betrider job, som er særligt kritiske for samfundet. Det kan være sygeplejerske, læge eller betjent.

Eller at forældrene er ansat i private virksomheder, som ikke har hjemsendt medarbejderne/bedt dem arbejde hjemmefra. Og her taler vi også folk, der har egen virksomhed.

Det oplyser Jeannette Enevoldsen og gør opmærksom på, at andre, relevante pasningsmuligheder skal være afsøgt - og her er det tidligere blevet meldt ud, at bedsteforældre ikke er løsningen.

Begge forældre skal kunne gå ind under kriterierne, for at man er berettiget til nødpasning.

Et tredje kriterium er i øvrigt, hvis et barn er i et specialtilbud, lyder det fra centerchefen, hvis altoverskyggende råd er; - Kontakt den lokale leder, hvis du er i tvivl.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

En drømmebolig - langt ude i skoven

Annonce