Annonce
Kultur

Nødråb hjalp - basketturnering tæt på at være i mål

Et opråb om flere frivillige til årets Limfjords Cup i basketball har betydet, at Lemvig Basket nu stort set har fundet personer til at besætte samtlige vagter ved stævnet. Arkivfoto: Morten Stricker
Frivilligkoordinator tørrer sveden af panden. Næsten alle vagter til Limfjords Cup er besat
Annonce

Lemvig: Alt tyder på, at den traditionsrige basketturnering Limfjords Cup kan afvikles uden problemer.

Lise Jacobsen, der koordinerer arbejdet med at finde frivillige til basketturneringen, er ved at være i mål med at få besat de omkring 270 vagter, der skal afvikles i løbet af den fire dage lange turnering mellem jul og nytår.

- Vi er tæt på at have alle vagter besat til turneringen. Det har hjulpet lidt, at det ser ud til, at det ikke er nødvendigt at have så mange vagter på Lemtorpskolen som forventet, da der ikke vil være helt så mange, der skal overnatte på skolen, siger Lise Jacobsen.

I november var formanden for Lemvig Basket, Rene Jakobsen, på banen med et nødråb. Klubben kan ikke selv stille med de frivillige, der er nødvendigt for at få turneringen til at løbe rundt, og det var svært at finde frivillige, der ville give et nap med.

Men ifølge Lise Jacobsen har nødråbet haft en effekt. Hun har fået flere henvendelser fra personer, der ellers ikke har haft noget med hverken turneringen eller basketklubben at gøre.

- Dem, der har meldt sig, har givet udtryk for, at når der mangler frivillige til at få turneringen til at løbe rundt, så vil de gerne hjælpe, siger Lise Jacobsen.

Ud over de frivillige, der selv har meldt sig, har Lemvig-Nissum Håndbold samt Lidenlund Boldklub taget vagter på nogle af de skoler, hvor deltagerne skal overnatte. Desuden har en forælder på hvert af klubbens hold påtaget sig at finde andre forældre, der kan være frivillige i forbindelse med turneringen.

- Det kan lyde af meget for en klub at skulle besætte mange vagter på en skole, men Lemvig-Nissum Håndbold har tilbudt at tage vagterne i et døgn, og så er det mere overskueligt, siger frivilligkoordinatoren.

Skolerne skal som udgangspunkt være dækket med to vagter døgnet rundt, og hver vagt varer omkring seks timer. Ud over skolevagterne skal der også dækkes omkring 150 vagter i køkkenet i Lemvig Idræts- og Kulturcenter i løbet af den fire dage lange turnering.

Lise Jacobsen tror ikke, det er tidspunktet mellem jul og nytår, der er problemet når der skal findes frivillige.

- Det har ikke været et problem tidligere, men jeg tror, det er en del af tidsånden, at det er sværere at melde sig som frivillig. Til gengæld ser det nu ud til, at der er så meget fokus på det at være frivillig, at det forhåbentlig er ved at vende, siger hun.

- Vi har lært af forløbet i år, at vi næste år nok skal være tidligere ude med at finde de frivillige, der skal bruges. Men allerede i år har vi hørt fra flere lokale foreninger, der er interesserede i at stille med frivillige til næste års turnering, siger Lise Jacobsen, der gerne stadig vil høre fra personer, der ønsker at give en hånd med ved basketturneringen.

Årets Limfjords Cup afvikles fra 27.- 30. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Spillet om Tannebækvej sættes i gang

Lemvig

Cyklist dræbt i trafikulykke

Danmark

Klumme: Få nu fingeren ud af næsen

Lemvig

Nyt arbejdsår - nyt præsidium

Annonce