Annonce
Håndbold

Nørgård har spillet sin sidste kamp på topniveau, måske...

- Hvis jeg skulle komme til at spille mere håndbold på topplan, så er det fordi der opstår en mulighed, jeg ikke kan sige nej til, men det kommer ikke til at være noget, jeg selv opsøger, siger Søren Nørgård, hvis skulder er ved at være i orden efter operationen i efteråret. Arkivfoto: Morten Stricker
Han holder en lille dør på klem, men oppe i hovedet er beslutningen truffet. I en alder af 32 år har tidligere ligatopscorer Søren Nørgård valgt at indstille karrieren og hellige sin tid til familielivet og hans firma, Odendo.
Annonce

Holstebro: Søren Nørgårds sæson sluttede længe før coronakrisen slog luften ud af håndbolddanmark og tvang ligaen ud i en skrivebordsafgørelse.

Med anførerbindet om armen spillede fløjspilleren sin sin seneste kamp for Mors-Thy den 19. oktober i en 30-24 sejr over Nordsjælland. En skulderskade sendte efter den kamp 32-årige Søren Nørgård på operationsbordet og betød, at han derfor også havde spillet sin sidste kamp i sæsonen.

Kampen i midten af oktober skulle vise sig, ikke kun at blive sæsonens sidste, men også karrierens sidste kamp på topplan for vestjyden, der over årene har bombet mål i netmaskerne for Hogager GF, Skive fH, TTH Holstebro og Lemvig-Thyborøn Håndbold, inden turen for to år siden gik til Mors-Thy.

- Jeg tror ikke, at jeg kommer til at spille flere kampe på øverste hylde, det er jeg næsten sikker på. Med min alder i betragtning og i og med, jeg har nok at se til med Odendo, så er det ved at være tid til at prioritere anderledes, fortæller Søren Nørgård.

- Hvis jeg skulle komme til at spille mere håndbold på topplan, så er det fordi der opstår en mulighed, jeg ikke kan sige nej til, men det kommer ikke til at være noget, jeg selv opsøger.

Søren Nørgård

Position: Venstre fløj

Fødselsdag: 23-05-1988

Højde: 185 cm.

Vægt: 90 kg.

Klubber: Hogager GF, Skive fH, TTH Holstebro, Lemvig-Thyborøn Håndbold og Mors-Thy Håndbold.

Ved siden af håndbolden: Direktør og stifter af auktionsplatformen Odendo.dk, som han var med til at starte i 2013.

Annonce

Tid til familie og arbejde

Dermed kan den vellidte fløjspiller sætte punktum på en karriere med masser af højdepunkter. Blandt andet en topscorertitel fra 2014/15-sæsonen, hvor han blev ligatopscorer med 178 mål i 26 kampe og kåret til All Star-holdet, og en oprykning i 2018, hvor han sad på fødegangen i Herning og ventede på at blive far for første gang, mens holdkammeraterne sendte Lemvig-Thyborøn Håndbold tilbage til ligaen.

- Jeg har masser af gode oplevelser, jeg kan tænke tilbage på. Det har været en god karriere, og nu glæder jeg mig til at kunne bruge mere tid sammen med min familie og på mit arbejde, siger Søren Nørgård, som ved siden af håndbolden har startet auktionsplatformen Odendo, som han også er direktør for.

Afslutningen på karriere, kunne han dog godt have ønsket sig anderledes. Med skaden og en ligasæson, der blev afbrudt før tid, blev den sidste sæson som professionel også karrierens underligste.

- Det bliver jo en ekstrem underlig måde at det slutter på, men det er faktisk mest mine holdkammerater og min træner Søren Hansen, jeg er ærgerlig på vegne af. De havde gjort det så godt og stod til at gå i slutspillet og havde virkeligt fortjent at få den oplevelse med, siger Søren Nørgård.

Annonce

Måske hyggehåndbold

Lige nu er der er ingen plan fremadrettet, faktisk har han de seneste måneder ikke tænkt ret meget på håndbold.

Men fordi den professionelle del af karrieren som udgangspunkt er et overstået kapitel, er fløjspilleren næppe helt færdig med sporten. Når man har tilbragt næsten hele sit liv med den harpiksklistrede bold, er den ikke sådan at slippe.

- Det vil nok overraske mig, hvis jeg ikke kom til at spille en smule håndbold på hyggeniveau. Eller andre sportsgrene, som jeg også holder af, for eksempel padel, siger Søren Nørgård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Lemvig

Vægterne ikke med i programmet

Annonce