Annonce
Lemvig

Naboerne tog hinanden med til gudstjeneste

Naboerne på Torsvej fik en aften sammen i kirken og i sognehuset i det nye forsøg i Nørlem Sogn. Og der kom lige så mange, som der normalt gør fra et helt sogn til en søndags-gudstjeneste. Foto: Lars Kamstrup
Vej-gudstjeneste er et nyt forsøg i Nørlem, og premieren blev en succes
Annonce

Nørlem: Kommer der 10, eller kommer der 70? Usikkerheden var stor, da der tirsdag aften var premiere på et nyt tiltag i Nørlem Sogn.

Det nye tiltag hedder Vej-gudstjeneste, og premieren gik ud på, at alle beboere på Torsvej havde fået en indbydelse i postkassen, hvor sognepæst Bettina Reese Tonnesen og menighedsrådet inviterede alle til gudstjeneste og nabo-hygge en tirsdag aften. En aften kun for denne vej. Det var uden tilmelding, så selve aftnen måtte vise, om der var bagt for meget eller for lidt kage.

Det blev passende, da der kom cirka 35 beboere fra Torsvej til arrangementet.

- Det er en god fremmødeprocent. Antallet svarer til, hvad der kommer fra hele sognet til en normal gudstjeneste, så procentdelen er jo noget større her, sagde Bettina Reese Tonnesen, da naboerne var samlet til kaffen i sognegården efter gudstjenesten.

Hun efterlyste også tilbagemeldinger, da det var en premiere på det nye tiltag, og arrangørerne har været i tvivl om flere ting.

- For eksempel har vi diskuteret, om tidspunktet er det rette. Ville det være bedre klokken 17 med efterfølgende spisning i stedet for klokken 19 og kaffe, sagde sognepræsten.

Fra deltagerne var der tilfredshed med omfanget af gudstjeneste og tidspunkt, men der lød en opfordring til, at man kunne se på aldersammensætningen på den vej, man ville invitere næste gang, da der måske så her var et andet ønske om tidspunktet.

Idéen om vej-gudstjenesten var opstået i menighedsrådet, da man gerne ville have nogle af de mange, der ikke finder tid om søndagen til at komme til gudstjeneste, til også at bruge kirken. Valget til premieren var faldet på Torsvej som den første vej, da det også er en af de veje i Nørlem, der bor flest på.

- Og så bor der to præster og to menighedsrådsmedlemmer på vejen, og så følte vi os da sikre på, der ville komme nogen, lød det med et smil fra sognepræsten før arrangementet.

Men der kom altså en hel del flere, som valgte at bruge et par timer på at tage til gudstjeneste og få noget nabo-hygge bagefter.

Arrangørerne havde lagt op til, at hvis der var nogle, der kunne underholde med sang og musik, så ville det være velkomment. Men det var der nu ikke nogen, der havde ønsket at bidrage med, og for en sikkerheds skyld havde sognepræsten også på forhånd udpeget et par af beboerne til at læse de tekster op, der hørte til gudstjenesten.

Snakken gik livligt under nabo-hyggen, så arrangørerne kunne kun betegne forsøget som en succes, og man forventer at gentage det et par gange om året fremover. Næste gang til foråret bliver det sandsynligvis en anden vej med mange beboere, nemlig Frejasvej, der bliver indbudt til vej-gudstjeneste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

CrossEyes i Lemvig har fået mere plads

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce