Annonce
Vestjylland

Nattens konger: Snedige betjente snød knallertkørere med bagholdsangreb

Politiet gemte sig i ly af mørket ved Kong Hans Bro vest for Åboulevarden mellem Tarm og Skjern for at stoppe en flok unge knallertkørere. Taktikken lykkedes. Foto: Jørn Deleuran
En 14-årig dreng kørte på en 88 cc motocross-cykel, mens hans makker havde en tunet knallert 30.

SKJERN/TARM: Den der ler sidst, ler bedst. Og natten til tirsdag var det politiet, som fik det sidste grin.

Politiet får mange opkald fra borgere rundt om i hele kommunen, der føler sig generet og decideret utrygge ved unge knallertkørere, der suser af sted med al for høj fart på veje og stier til fare for andre. Derfor holder politiet et vågent øje med de unge knallertkørere.

Ved et-tiden mødte en natpatrulje en flok knallertkørere i Tarm.

Annonce

- De drillede patruljen lidt og kørte fra patruljen på stierne mod Skjern, fortæller Knud Lauridsen, der er leder af lokalpolitiet i Ringkøbing.

Men de unge mennesker var ikke klar over, at der i patruljen sad to betjente, der ikke bare kender deres lokalområde, men som også kan lægge en snedig plan, der holder hele vejen hjem.

Faldt næsten i åen

Patruljen satte nemlig kurs mod Petermindevej, nord for Skjern Å. Vejen leder til Kong Hans Bro, hvor patruljen blev parkeret, og lygterne slukket. Ganske kort efter kunne de to betjente i ly af mørket høre støjen fra fem knallerter, der kom i retning mod dem.

- Så tændte de lommelygterne, fortæller Knud Lauridsen.

Det havde de unge mennesker ikke lige regnet med, så der opstod en vis forvirring.

- En af drengene forsøgte at undvige, men han væltede og trillede næsten ned i åen, fortæller Knud Lauridsen.

Så var det godt, at loven har en lang arm, for betjentene fik hurtigt fat i drengen, der viste sig at være blot en blot 14-årig dreng fra Skjerns opland. Hans udfordring med at styre sit køretøj kan muligvis - ud over den unge alder - skyldes, at han kørte på en 88 cc motocross-cykel, der har lidt flere kræfter end en almindelig knallert.

Annonce

For ung til sigtelse

Politiet fik også fat i en 15-årig dreng, der kørte på en tunet knallert 30. Til gengæld slap de tre andre knallertkørere fra politiet, da man vurderede, at det var mere vigtigt at få fat i den 14-årige, så han ikke røg i åen fremfor at få de andre standset.

- Vi har talt med forældrene til de to drenge, der ikke var helt tilfredse med situationen, siger lederen af lokalpolitiet.

Jeg forstår ikke, at forældrene ikke ved, at børnene kører på ulovlige knallerter, men jeg må jo tro på, at de ikke ved det.

Knud Lauridsen, leder af lokalpolitiet i Ringkøbing

Mens den 14-årige på grund af sin unge alder ikke bliver sigtet for noget, vil politiet se nærmere på hans motocross-cykel, som ikke er indregistreret og derfor heller ikke havde nummerplader på. Den 15-årige kan derimod se frem til at blive sigtet for at køre på en ulovlig knallert.

- Det er ikke ufarligt at køre for hurtigt på en knallert på veje og stier. Hvis bilisterne tror, at knallerten kører med 30 kilometer i timen og den så kører 80, kan der opstå farlige situationer. Der skal også være plads til cyklisterne. Unge mennesker har også en tendens til at tage lidt flere chancer, siger Knud Lauridsen, der gerne ser, at forældrene holder bedre øje med deres børns køretøjer.

- Jeg forstår ikke, at forældrene ikke ved, at børnene kører på ulovlige knallerter, men jeg må jo tro på, at de ikke ved det, siger han.

Annonce

Anden gang falder hammeren

Politiet tog også en ulovlig knallert i Hvide Sande mandag eftermiddag ved 17-tiden. På Troldbjergvej standsede betjenten en 23-årig lokal mand, der udover at køre uden styrthjem, havde pillet ved sin knallert.

- Den kørte noget over 43 kilometer i timen, så nu skal vi have den på rullefeltet for at fastslå, hvor hurtigt den kan køre, inden den 23-årige får knallerten tilbage, fortæller Knud Lauridsen.

Første gang politiet tager en knallert, der er konstruktivt ændret, får ejeren besked på at gøre den lovlig igen. Anden gang bliver knallerten konfiskeret.

Annonce
Lemvig For abonnenter

For tredje gang på tre måneder: Nu er udsmykning på Torvet igen blevet ødelagt

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Blandt de mindst ramte: Lemvig Kommune er ikke længere blodrød

Navne For abonnenter

Aktive Bente er både blind og næsten døv: Hvis man sætter sig ned og har ondt af sig selv, bliver man siddende

Lemvig

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Lemvig

By og sø skal hænge bedre sammen: To projekter er i gang på samme tid

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Ulfborg/Vemb For abonnenter

Anne gik fra politibetjent til ægproducent og undrer sig over ulogiske regler: - Man skal være jurist for at drive landbrug

Navne For abonnenter

Vera og Verner døde med syv timers mellemrum: - Hun var hans livs kærlighed

Erhverv

Forretninger frygter ikke krav om mundbind: Kunder er gode til at bakke op om lokal handel

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Debat

Nu er det Omikron vi skal lære at sige ud gennem mundbindet

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Når vi bygger kunstige øer for at få plads til endnu flere i de største byer, er vores overforbrug i julen ikke jordens undergang

Vestjylland

Spurgt på gaden: Tager du til julefrokost i år – eller melder du afbud?

Annonce