Annonce
Lemvig

Pris gik til pædagog: - Han får børnene til at føle sig som vigtige ambassadører i naturen

Pædagog blev belønnet for sit arbejde med at formidle naturen overfor børn
Annonce

Lemvig: Det blev pædagog Tage Vium, Gudum, der tirsdag aften modtog Danmarks Naturfredningsforenings Naturpris 2019.

Han fik overrakt prisen tirsdag aften i forbindelse med den lokale afdelings generalforsamling, der blev holdt på Lemvig Gymnasium.

Tage Vium modtog prisen for sit arbejde med at formidle naturen overfor børn og unge.

- Hvis vi skal sikre en forståelse for naturens mangfoldighed og dens betydning fremover, er det vigtigt, at det netop er børnene - den kommende generation - der får et forhold til naturen som en spændende og vigtig verden, der har værdi i sig selv. Kendskab til naturen giver respekt for naturen, siger formanden for Danmarks Naturfredningsforenings Lokalkomite, Jens Johan Brogaard, der overrakte prisen.

Tage Vium blev indstillet til prisen af personalet ved Bøvling Børnehus, hvor han arbejder som pædagog. Her har han gjort naturen nærværende overfor børnene ved at smage på planter, studere smådyr, bygge bi-hoteller eller lytte til fugle - alt sammen i børnehøjde.

"Han får børnene til at føle sig som vigtige ambassadører i naturen", fremgår det af indstillingen.

Og det valgte Danmarks Naturfredningsforening at påskønne ved at overrække ham Naturprisen 2019.

- Han fortæller ikke bare om natur for at formidle den. Han giver børnene et levende indtryk af, hvad det vil sige at leve med naturen, og derved bliver hans virke i Børnehuset en opdragende proces i forhold til de børn, han er i kontakt med, siger Jens Johan Brogaard.

Tage Vium modtog prisen foran to andre kandidater, Julietta Jensen og Danny Ørts Andersen, der også var indstillet til prisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Mystiske felter set fra luften

Struer

Magiske koncerter på plænen

Lemvig

Tyv stak af med bådmotor

Annonce