Annonce
Ulfborg/Vemb

Naturstyrelsen stopper udlicitering af skovarbejdere

Miljøminister Lea Wermelin (S) har besluttet at stoppe en udlicitering, som ville betyde, at 30 skovarbejdere skulle skifte fra Naturstyrelsen til en privat entreprenør. Arkivfoto: Morten Stricker.
Miljøminister Lea Wermelin (S) har besluttet at sætte en stopper for at udlicitere en større del af Naturstyrelsens skovarbejde frem mod 2021.
Annonce

Ulfborg: Miljøminister Lea Wermelin (S) har stoppet den tidligere regerings beslutning om at udlicitere en større del af statens skovarbejde, hvor cirka 30 skovarbejdere skulle skifte arbejdsgiver fra Naturstyrelsen til en privat entreprenør.

Opgaverne omfatter blandt andet fældning træer, nyplantning og opsætning af hegn. De ansatte skovarbejdere, der stod til udlicitering, har lokalt kendskab til skovene.

- Jeg har besluttet at stoppe den ideologiske udlicitering af vores skovdrift, fordi jeg ikke vil være med til at udlicitere dele af naturplejen alene af politiske grunde. Opgaven løses i dag med god kvalitet af Naturstyrelsens medarbejdere, og jeg ser ingen grund til, at vi fra politisk hold skal tvinge dem til at skifte arbejdsgiver, siger miljøministeren Lea Wermelin i en pressemeddelelse.

- Man skal stoppe med at tro, at man kan få det hele for den halve pris, tilføjer hun.

Beslutningen om udliciteringen blev truffet i marts 2018.

Opgaver og tre tilhørende medarbejdere er allerede udliciteret og overdraget til private aktører, og det bliver ikke ændret.

Naturstyrelsen har cirka 670 medarbejdere, og heraf er 200 skov- og naturteknikere, som har opgaver omkring skovdrift, friluftsliv og naturpleje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce