Annonce
Navne

Tennisikonet brillerer stadig - lidt endnu

Roger Federer spillede senest ved Wimbledon, hvor han røg ud 7. juli i kvartfinalen. En uge senere trak han sig fra OL i Tokyo med knæproblemer. 8. august fylder han 40 år. Foto: Toby Melville/Reuters
Trods en skrantende fysik og høj alder er Roger Federer fortsat i stand til at levere tennisspil på højt plan, men det bliver til stadig færre turneringer.

40: Kunstnerisk og æstetisk ser Roger Federer ud på en tennisbane, og han udviser altid elegance både på og uden for banen.

Sammen med de 20 grand slam-titler, Federer har opnået i karrieren, gør det ham til en af historiens største tennisspillere - nogen vil sige den største.

Federer, som søndag 8. august fylder 40 år, har i sin samtid fået hård konkurrence af især 35-årige Rafael Nadal og 34-årige Novak Djokovic, der også begge er noteret for 20 grand slam-titler.

Annonce

De tre har rekorden på mandesiden i antallet af vundne grand slam-titler.

Derfor vil der i eftertiden, når stjernetrioen har lagt ketsjeren på hylden, være debat om, hvem der egentlig er den største.

Det kan dog næppe diskuteres, at det schweiziske tennisfænomen er en af de største, og i de fleste turneringer er han derudover publikums absolutte favorit.

De elegante bevægelser får ham til at svæve hen over banen, og hans teknik er så udsøgt, at der går et sug gennem de mange tilskuere, når han udfører et af spillets sværeste slag på en måde, som har han kunnet det altid.


Det kan dog næppe diskuteres, at det schweiziske tennisfænomen er en af de største, og i de fleste turneringer er han derudover publikums absolutte favorit.Federer blev født i Basel i 1981 som søn af en schweizisk far og en sydafrikansk mor, og i otte-års-alderen begyndte han at spille tennis.

Det store internationale gennembrud kom i grand slam-turneringen Wimbledon, som er sportens mest traditionsrige. Her vandt han for første gang i 2003 og i årene 2004-2008 lå han uafbrudt nummer et på verdensranglisten i 237 uger.

Det er længere tid end nogen anden i historien.

Federer er af dele af den internationale presse blevet anset for at være kedelig og glat - måske lidt for ordentlig. Han er altid høflig, humoristisk og velovervejet og taler tre sprog flydende.

Med sine snart to årtier i sportens absolutte elite optræder Federer som spillernes repræsentant. Han tager kontakt til turneringsarrangører verden rundt, og der bliver nøje lyttet til hans ord, hvis de indeholder kritik. For det gør de sjældent.

Federer har aldrig vundet OL-guld i single, den eneste større titel han mangler.

Og han kommer nok heller nogensinde til det, efter at han trak sig fra legene med knæproblemer i juli - ugen efter at han havde tabt sin kvartfinale i Wimbledon.

Det sparkede igen gang i spekulationer om et karrierestop. Det blev ikke gjort mindre af, at Federer sagde, at han ikke vidste, om det var hans sidste Wimbledon, som han har vundet otte gange.

Under årets French Open trak Federer sig før ottendedelsfinalen på grund af fysikken, og det har været billedet de seneste år.

I 2020 gennemgik Federer to knæoperationer, og fysikken og kroppen holder ikke længere til så mange turneringer som tidligere.

Han har dog sagt, at han håber at vende tilbage til ATP Touren senere på sommeren.

Federer er gift med Mirka, en tidligere tennisspiller, og sammen har de to sæt af tvillinger af piger og drenge, som kom til verden i henholdsvis 2009 og 2014.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Manden var alvorligt syg, og Bitten stod med fire børn og alle de udfordringer, der fulgte med: Bare der havde stået en og banket på for at sige, nu skulle jeg nok få hjælp

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Skuffelse i Lemvig-lejren efter pointdeling: - Jeg synes det var tyveri ved højlys dag

Sport For abonnenter

Minut for minut: Lemvig måtte nøjes med det ene point i fredagsgyser i Skive

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Lemvig

Analyse: Nye Borgerlige skal mere end firedoble antallet af stemmer

Navne

Stort skulderklap til lokal kok: - Tårerne var lige ved at komme, men jeg holdt dem heldigvis tilbage

Erhverv For abonnenter

Det er Nordeuropas største solcellepark, men hvor meget fylder den præcist: Som 888.000 skriveborde? Som en bagatel? Som en forringelse af livskvaliteten?

Navne

Nyuddannede teknisk designere

Kultur

Stem her: Nu kan du være med til at finde det bedste billede i lokal fotokonkurrence

Erhverv

Her skal der helst være grus i maskineriet

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Leder For abonnenter

Højere afgift på dieselolien er det rene talmagi- det sænker ikke CO2-udledningen

Sport For abonnenter

Karakterbogen: 2 mål på 12 afslutninger gør ikke Thymann til en skurk

Lemvig

Ønske i valgkampen: Det skal være let for den pårørende når det er svært

Annonce