Annonce
Navne

Konservativ comeback-kanin fylder 50

Pape er kristen og er kendt som en lun politiker med frisindet humor, men også som et følelsesmenneske med temperament, som han siger, at han har lært at tøjle. Arkivfoto: Philip Davali/Scanpix
Han var ukendt blandt vælgerne og havde intet netværk på Borgen, men vendte et parti i krise til muligt statsministerparti. Søren Pape Poulsen fylder 50 år

50: På årets sidste dag fylder Søren Pape Poulsen 50 år.

Og mens andre kan bruge nytåret på at se frem, kan han på sin fødselsdag se tilbage på sin karriere, hvor han har modbevist alle kritikerne.

Han var et ukendt tredjevalg og en kanin op af hatten, da han blev ny partiformand for De Konservative. Men han har vist sig at være en konservativ comeback-kanin.

Annonce

Pape er adoptivbarn, opvokset på en lille gård ved Bjerringbro ved Viborg og gift med en dominikansk mand. Dermed lå det ikke ligefor, at Pape skulle være frontmand for det konservative folkeparti.

Kort efter at han tog over i 2014, fik De Konservative seks mandater, og nu står partiet til omkring fem gange så meget ifølge meningsmålinger.

Nogle spekulerer ligefrem i, om han en dag vil stå i spidsen for oppositionen i stedet for Venstre, som han har nappet flere folketingsmedlemmer fra.

Selv om han er landmandssøn, kan han ikke slå et søm i et bræt, så han kom i lære som kontorassistent med speciale i shipping hos Grundfos.

Siden afbrød han et lærerstudium for at blive speditør, inden han igen fik lyst til at undervise og blev afholdt klasselærer i Bjerringbro.

Ved kommunalvalget i 2009 fik han tredjeflest stemmer og blev borgmester efter et politisk drama. De færreste viborgensere har glemt, hvordan det lille parti nappede posten foran både Socialdemokratiet og Venstre.

Han blev en populær borgmester i Viborg fra 2010, men var ukendt på den landspolitiske scene og skulle skabe sig et navn hos Gud, konge og vælgerne i fædrelandet, da han blev formand for partiet fem år senere.

Landsscenen skabte fornyet fokus på hans seksualitet og en ulovlig sponsoraftale af Viborg FF via det kommunale energiselskab.

Han havde intet netværk på Borgen, men er lykkedes med at genskabe De Konservative og har brandet det som det grønne parti i blå blok.

Det var ikke kun partibogen, der var grøn. Men med en stram retspolitik, fastfrysning af grundskylden og flere midler til forsvaret kombineret med en lun og frisindet humor er han i dag ikke længere ukendt blandt vælgerne.

Han havde intet netværk på Borgen, men er lykkedes med at genskabe De Konservative og har brandet det som det grønne parti i blå blok.

Det blev ikke mindst understreget, da partiet var skyld i Eva Kjer Hansens afgang som miljø- og fødevareminister efter sagen om landbrugspakken.

Siden fik han rettet op på forholdet til Venstre og fik i 2016 sin drømmepost som justitsminister, selv om han havde afvist at gå i regeringen, fordi De Konservative havde haft det værste valg i 100 år.

Han valgte derudover snedigt posterne som erhvervsminister samt børne- og socialminister, som skabte en god platform for partiets mærkesager.

Hvis han hellere vil bruge sin fødselsdag på at se frem, kan han glæde sig over udsigten til et mere end godkendt valg.

Annonce
Sport For abonnenter

Et kig ind i superligaklubbernes akademier: 13 vestjyske talenter står på spring til superligaen

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Søger løbende nye folk: Euro Industries har vokseværk

Lemvig For abonnenter

Frivillige sidder klar: Tingene skal laves i stedet for at blive smidt ud

Sport

Direktør trækker i trøjen igen og gør comeback på håndboldbanen

Lemvig

Nu kan du blive coronavaccineret i Thyborøn

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Sport For abonnenter

Slutspurt hjalp: Mange spillere vil med til indendørs fodboldturnering

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Navne For abonnenter

På denne måde burde alle forlade denne jord: ALS-ramte Knud-Erik Dam sagde tre ord, og tog så afsked med livet

Holstebro

Agnes og Esther uddeler p-bøder... som bilister bliver glade for

Dall: Messerschmidt skal æde skovsneglen

Lemvig

Nørre Nissum-pige blandt udstillerne på Museet for Religiøs Kunst: Dejligt at være tilbage

Holstebro For abonnenter

Gigt-patienten Per: At skulle vente fra august til februar på en undersøgelse - inden jeg overhovedet kommer videre til operationskøen - er helt skørt

Lemvig

Nye kandidater til Lemvig Prisen og opbakning til allerede foreslåede kandidater

Annonce