Annonce
Navne

Musikkens messias fylder 70

Sting i vanlig fit form fotograferet den 22. September i år på den netop overståede Reeperbahn Festival i Hamburg. Arkivfoto: Axel Heimken/Ritzau Scanpix
Sting har udfordret sine kritikere med sit mangesidige musikalske talent og mange rigtige meninger om verden. Han har endda fået opkaldt en regnskovsfrø efter sig.

70: Der er nærmest ikke den fugl eller fisk eller regnskov, der ikke har fået opmærksomhed fra sangeren, musikeren og skuespilleren Gordon Sumner.

Under sit markant mere kendte kunstneriske alias Sting har klodens helbred altid ligget ham meget på det hjerte, der sammen med resten af manden fylder 70 år den 2. oktober.

I en lang karriere har den stadigt misundelsesværdigt veltrænede Sting formået at forny ikke kun sin krop, men også sit musikalske råderum.

Annonce

Med sin sprøde sandpapirs-stemme intakt har han begået sig i et hav af musikalske genrer og kulturelle sammenhænge: poppunk, reggae, jazz, new age, klassisk, filmskuespiller, naturaktivist, filantrop og yogaagitator.

Faktisk har Stings største problem måske været, at han var så irriterende talentfuld og politisk korrekt og fremme alle vegne, så nogle fik nok.

Søn af mælkemand

Han kom til verden som søn af en mælkemand i en forstad til Newcastle. Men er endt med en berømmelse og rigdom, som den afdøde mælkemand aldrig ville have fattet omfanget af.

Fra en baggrund som ung læreruddannet jazzmusiker eksploderede hans berømmelse med dannelsen af The Police i 1977.

De unge jazzår gav ham navnet Sting, inspireret af en hvepsestribet sweater, som bandkollegerne gjorde nar af.

Det blev med The Police til fem år, seks Grammys, verdensberømmelse på begge sider af Atlanten og et utal af hits, som spilles den dag i dag. Også af Sting selv.

Jazzen gav ham dog en musikalsk ballast og nysgerrighed, som efter The Police sikrede ham masser af musikalske vitaminer at brygge videre på.

Siden har han selv brugt megen tid og penge på beskyttelsen af blandt andet regnskoven og Tibet og har turneret i mange lande, hvor popmusikere normalt ikke kommer. Han har sågar fået opkaldt en regnskovsfrø efter sig.


For snart gik han sine egne veje med en boomende solokarriere. Solodebuten "The Dream of the Blue Turtles" med en stribe fornemme jazzmusikere viste hans format og solgte tre gange platin.

Og så gik det raskt med album efter album og priser og skiftende musikalske inspirationer og en konstant kunstnerisk nysgerrighed.

Annonce

Regnskovsfrøen Sting

Selv hans selvbiografi "Broken Music" er rost for at være velskreven og usædvanligt selvransagende. Og når han har optrådt på det hvide lærred i spillefilm eller som sig selv, er han oftest sluppet godt fra det også.

Selvfølgelig var han også i Bob Geldofs Band Aid på "Do They Know It's Christmas?" til støtte for Etiopien.

Siden har han selv brugt megen tid og penge på beskyttelsen af blandt andet regnskoven og Tibet og har turneret i mange lande, hvor popmusikere normalt ikke kommer. Han har sågar fået opkaldt en regnskovsfrø efter sig.

Efter et kort ægteskab i de unge år fandt han i 1982 sammen med skuespilleren Trudie Styler, som han har fået fire børn med. Undervejs har han markeret sig som en flittig dyrker af og fortaler for yoga og tantrisk sex.

Han har optrådt i Danmark adskillige gange og skulle have gjort det igen sidste sommer. Koncerten i Horsens er dog flyttet til juni 2022 på grund af corona.

Annonce
Lemvig

Tag kandidattesten her

Vin For abonnenter

Det er blevet en folkesport at importere vin: Mød den professionelle, den frankofile, ægteparret og ham med styr på det italienske

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Kampen om lygtepælene: Valgplakater er en del af festen

Vestjylland For abonnenter

Lars var første mand på brandstedet: Det eneste, man tænker på, er at få alle mand ud

Søndag ifølge chefredaktøren

De næste tre uger er der konstant nogen, der smiler til dig

Lemvig

Blot en fjerdedel af kandidaterne blandt de to største partier er kvinder: - Det er ikke godt nok, det er det bestemt ikke

Vestjylland

Se video: Brand i 'Det Gamle Hotel' er ude af kontrol - politiet vurderer at bygningen brænder helt ned

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Ingen topkarakterer trods fremragende kamp af LTH

Navne

EM-helt fik flot karriere trods hjertefejl

Lemvig

18b tager et stort skridt fremad: Køber naboejendom til overnatning og bespisning

Erhverv For abonnenter

I 2010 var de seks medarbejdere - nu er der 100 og en omsætning på over 100 millioner kroner: Det er lidt en vild historie

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sport For abonnenter

Rasmus Porup startede valgkampen med plakatophængning og storsejr over BSH

Lemvig For abonnenter

To tidligere alkoholikere gennem mange år: Gør som os og tag imod hjælp - så kan du komme ud af det

Leder

Valget er vigtigt: Derfor gør vi valgartiklerne gratis på nettet

Annonce