Annonce
Lemvig

Nedlægger to overskæringer

Lemvigbanen har i flere år arbejdet på at nedlægge overskæringer langs med hele strækningen for at nedbringe antallet af farlige situationer. Arkivfoto: Benny Gade
To overskæringer bliver fjernet, og nyt vejforløb skabes for de lokale husstande og for markredskaber
Annonce

Bækmarksbro: Lemvigbanen kan nu gå i gang med at nedlægge to baneoverskæringer i Møborg. Politikerne i teknik- og miljøudvalget havde ingen betænkeligheder ved at udstede tilladelsen, da der er indgået aftaler med lodsejere og naboer og banen i øvrigt selv betaler for nedlæggelsen.

Banen har de senere år arbejdet for at få fjernet en række af de overkørsler, der ikke er sikrede, og det er dette arbejde, der bliver fortsat. De to overskæringer, der ønskes nedlagt, fører fra Kræmmergårdvej øst over banen og hen til private ejendomme.

Når overskæringerne bliver nedlagt, skal husstandene i stedet have tilkørsel ad en ny vej, der bliver anlagt langs østsiden af banen hen til den sikrede overskæring på Kræmmergårdvej, ligesom en del af Møborg Kirkevej langs banens vestside skal udvides og forlænges af hensyn til landbrugsdriften.

Det har der allerede været holdt en række møder om, og lodsejerne har efterfølgende accepteret den nye. Derfor skulle kommunen reelt tage stilling til vejforløbet, men da der er enighed om fremgangsmåden, gav det ikke anledning til kommentarer fra politikerne.

Lemvigbanen skal betale for de ændringer, der bliver foretaget på stedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce