Annonce
Erhverv

Coronalukkede arbejdspladser koster fortsat ISS dyrt

ISS er onsdag morgen kommet med regnskab for årets første kvartal. (Arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Servicekoncernen ISS oplever fortsat, at nedlukningerne verden over gør et stort indhug i omsætningen.

Coronarelaterede nedlukninger lægger fortsat pres på den danske servicekoncern ISS.

Det viser en handelsopdatering, som selskabet har sendt ud onsdag morgen.

Omsætningen faldt samlet 8,9 procent til 17,2 milliarder kroner i første kvartal sammenlignet med samme periode i 2020.

ISS arbejder inden for rengøring og kantinedrift i virksomheder verden over, og derfor rammer coronakrisen selskabet hårdt - primært på grund af meget hjemmearbejde.

Tilbagegangen kommer da heller ikke som nogen overraskelse for virksomhedens administrerende direktør, Jacob Aarup-Andersen.

- Vores globale arbejdsplads fortsætter med at være tungt belastet af de fortsatte nedlukningerne rundt om i verden, siger han i en kommentar til regnskabet.

Det gælder især for den amerikanske region. Her faldt omsætningen i perioden med hele 36 procent til 1,4 milliarder kroner, viser handelsopdateringen.

Jacob Aarup-Andersen udtrykker dog også tilfredshed med resultaterne i årets tre første måneder.

- Det finansielle udvikler sig om planlagt. Vi udnytter blandt andet, at efterspørgslen på desinficering er stigende, lyder det.

Og netop den stigende efterspørgel på desinficering har været en af hovedårsagerne til, at omsætningen ikke har oplevet større tilbagegang.

Det samme gør sig gældende for koncernens nøglekunder, der har vist stærk modstandsdygtighed i første kvartal på trods af coronarestriktioner, hvilket også har smittet af på ISS' resultater.

Selskabet forventer, at dets organiske vækst ender i positivt terræn, når hele regnskabsåret er overstået. Det har ikke ændret sig siden årsregnskabet.

/ritzau/

Annonce
Lemvig For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce