Annonce
Læserbrev

Nedskæringer. Drop konsulentjagten

Annonce

Debat: Nu er økonomiaftalerne for kommunerne og regionerne en realitet. Aftalerne indebærer markante nedskæringer på brugen af eksterne konsulenter. Desværre får konsulentjagten mærkbare konsekvenser for den offentlige service. Det er et faktum. Og på den konto kan man godt sige, at argumenterne for besparelserne er grebet ud af den blå luft.

Kommuner og regioner kigger ind i store forandringer og udfordringer. Coronakrisen presser os til det yderste. Samtidig kommer stadig flere ældre og børn, og behovet for digitalisering og løsninger på klima- og miljøudfordringerne vokser kun. De ting kræver, at vi tænker nyt og gør tingene bedre og smartere, hvis vi vel at mærke vil have den offentlige service, som de fleste af os ønsker. Og her spiller rådgiverbranchen en nøglerolle.

For hverken kommuner eller regioner kan alene. De har brug for at kunne trække på specialister og eksperter udefra, når særlige opgaver skal løses. Det er derfor, vi i Dansk Erhverv advarer mod de markante nedskæringer på konsulentforbruget. For det vil få mærkbare konsekvenser i en tid, hvor lette løsninger ikke ligger øverst i skuffen, men hvor vi har brug for viden, innovation og udvikling.

I Dansk Erhvervs seneste analyse af kommunernes brug af eksterne konsulenter svarer hele 87 procent af de adspurgte forvaltningschefer, at eksterne konsulenter er pengene værd og bidrager til en højere kommunal service.

Det gør de blandt andet, fordi dygtige rådgivere er specialister på områder, hvor kommunerne ikke selv har kompetencer eller ressourcer til at løse udfordringerne. Konsulenterne er altså en genvej til specialistviden. Det er ikke meget anderledes end i privaten, hvor man jo også trækker på professionel hjælp til de ting, man ikke selv er ekspert i.

Selvfølgelig skal vi bruge skatteborgernes penge bedst muligt, og derfor er det en god idé at holde et vågent øje med kommunernes og regionernes konsulentforbrug. Men det skal ikke rettes mod generelle nedskæringer. Det skal rettes mod at sikre et godt samarbejde mellem det offentlige og rådgiverbranchen, så vi sikrer, at konsulenter altid bruges, hvor det giver størst værdi.

Lad os derfor styrke samarbejdet, så kommunerne og regionerne er effektive og fremadrettet kan levere en god offentlig service til os alle.

Daniel Møller Jensen. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Fødselstal nærmer sig bundrekord

Lemvig

Nyt tag kostede overskud i LGF

Lemvig

Medarbejdere klarede selv lille brand

Annonce