Annonce
Sport

Nedturen fortsætter for Hauskov: Det er svært at sætte ord på

Jeppe Hauskov må væbne sig med endnu mere tålmodighed for at få bugt med de rygsmerter, som har gjort det svært for ham at gå og at have en smertefri hverdag. Foto: Morten Stricker
Det har været en lang og sej kamp for Jeppe Hauskov at nå frem til den rygoperation, som skulle sikre ham en god hverdag. Operationen skulle være foretaget i disse dage, men et sår gør, at han må leve med smerterne i adskillige måneder endnu.
Annonce

Lemvig: Han havde mest af alt lyst til at sige "fuck det hele" og storme ud af lokalet, men det ville jo ikke ændre på noget.

Fredag i sidste uge var Jeppe Hauskov taget til Odense, hvor de sidste formaliteter skulle overstås, inden han skulle opereres ugen efter.

En omfattende operation, hvor han skulle have sat seks skruer ind i den ryg, som havde sat en stopper for håndboldkarrieren i TTH Holstebro, og skabt daglige smerter og gjort at han havde svært ved at gå.

Her fik han dog den nedslående besked, at han ikke kunne blive opereret, og at det i hvert fald ikke blev før jul.

- Det er svært at sætte ord på, men det er forfærdeligt. Det var en virkelig tung besked at få, siger Jeppe Hauskov.

Årsagen til, at Jeppe Hauskov ikke kunne blive opereret, var et sår på ryggen.

- Jeg fik en creme, der skulle fjerne urenheder fra min ryg, så jeg kunne blive opereret. Den har desværre ikke virket i høj nok grad og har samtidig skabt noget eksem, der heller ikke måtte opereres i, siger Jeppe Hauskov.

Endnu et bump på vejen mod en smertefri ryg. En vej, som efterhånden minder mere om en pukkelpist.

- Det har jo efterhånden bare været nedtur på nedtur, og jeg sagde også til min mor inden, at jeg virkelig håbede, at operationen blev gennemført, men at der sikkert var noget nyt i vejen, siger Jeppe Hauskov.

Jeppe Favrholt Hauskov

Født i Lemvig 5. december 1998.

Spillede håndbold i Lemvig, indtil han tog på efterskole i Ikast. Da han vendte hjem, tørnede han ud for TTH Holstebro, hvor han gik hele vejen til ligaholdet.

Han var med på det TTH-hold, som i 2018 vandt pokalturneringen, og han har også været en del af de danske ungdomslandshold, hvor han blandt andet i 2019 vandt VM-bronze med U19-holdet.

TTH-fans forbinder ham formentlig mest med en helt igennem fremragende kamp i efteråret 2017, hvor han lavede ti mål på ti forsøg i pokalkvartfinalen mod ærkerivalerne fra Skjern.

Annonce

Job-dilemma

Et par måneder fra eller til virker måske ikke som særligt meget, når man har døjet med ryggen i halvandet år.

Det er dog længe, når man mentalt har forberedt sig til at gennemgå en omfattende operation. En operation som han har frygtet, men mest af alt har glædet sig til, da det efterhånden er den sidste mulighed for en hverdag uden smerter.

Det har Jeppe Hauskov ikke i øjeblikket, så han er nødt til at bide smerten i sig.

- Jeg har været nødt til at prøve at finde et job, så jeg kan tjene nogle penge. Jeg har fået nogle vikartimer på en skole, som jeg er glad for, men det kan også være hårdt for ryggen. Det har dog været vigtigt for mig at komme ud, så jeg ikke bare var i min seng hele dagen, siger Jeppe Hauskov, som også arbejder med webshop og administration hos tøjbutikken Olga i Lemvig, som hans mor ejer.

Annonce

Glæder sig

Det er ikke sikkert, at operationen nødvendigvis kommer til at hjælpe Jeppe Hauskov. Der er folk, som har stor gavn af operationen, og så er der dem, som nærmest ikke mærker en effekt.

Jeppe Hauskov håber selvfølgelig, at han kommer til at tilhøre den første gruppe, og derfor glæder han sig også "helt vild' og tovlig" til operationen, som han selv udtrykker det.

Han tror og håber også på, at han kommer til at spille håndbold igen, men der er mere basale behov på spil i øjeblikket.

- Jeg vil gerne til Aarhus og studere, og det var også meningen, at jeg skulle have været det tidligere, men der kom ryggen i vejen. Jeg har svært ved at se mig selv passe en uddannelse, hvis ikke det bliver bedre, siger Jeppe Hauskov.

Når Jeppe Hauskov har gennemgået operationen, venter der tre måneder, inden han kan påbegynde genoptræningen. En genoptræning, som han laver i samarbejde med TTH Holstebro, som har stillet fysioterapeut og faciliteter til rådighed for ham både før og efter operationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce