Lemvig

Nej til fjernvarme i Fabjerg

Sonny Finn Jørgensen, formand for Lemvig Varmeværk: Det vil koste over 20.000 kroner med fjernvarme til et standardhus i Fabjerg, og det er for højt et beløb. Arkivfoto
lemvig Varmeværk kan ikke finde i økonomi i et fjernvarmeprojekt i Fabjerg - selv ikke med de mest positive briller

Fabjerg: Lodsejerne i Fabjerg får ikke mulighed for at komme med på fjernvarmenettet fra Lemvig Varmeværk.

Det har Lemvig Varmeværk konkluderet efter at have undersøgt, om det kunne lade sig gøre at få byen med på ledningen mellem Lemvig og Nørre Nissum. Konklusionen er, at det vil være for dyrt for beboerne i Fabjerg.

En af parametrene, der skulle opfyldes, var, at prisen ikke måtte overstige 15.000 kroner om året for et standardhus. Prisen ville blive over 20.000 kroner, hvis virksomhedsøkonomien for Lemvig Varmeværk skulle gå i nul.

- Vi har på den baggrund konkluderet, at der ikke er grundlag for at arbejde videre med fjernvarmeforsyningen i Fabjerg, siger formanden for Lemvig Varmeværk, Sonny Finn Jørgensen.

Kriterierne var stillet op på forhånd, og de gik ud på, at der skulle være en positiv samfundsøkonomi, for ellers måtte Lemvig Kommune ikke godkende projektet. der skulle være en positiv virksomhedsøkonomi, hvilket betyder, at de eksisterende fjernvarmekunder ikke skulle få en højere pris, fordi Fabjerg kom med. Og så var der prisen på de maksimalt 15.000 kroner. Hvis den var højere, ville man ikke kunne konkurrere med andre opvarmningsformer, og så kunne varmeværket ikke forvente, at man frivilligt tilmeldte sig fjernvarmen.

- Vi har ikke kunnet skrue et projekt sammen, som kunne overfylde disse kriterier. Lemvig Kommune har ønsket, vi skulle kigge på et meget optimistisk scenarie, hvor alle huse, institutioner med mere er inkluderet, og selv ikke i den situation er det muligt at få en positiv samfundsøkonomi. Vi har selv på varmeværket lavet et mere konservativt scenarie, og det viser et stort underskud, forklarer formanden, der har orienteret Lemvig Kommune om beslutningen.

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Formand for dyreværnsforening: Det største svineri mine frivillige har set

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Får en million kroner til nyt naturområde: Håber at starte byggeriet i 2020

Lemvig

Landsbyhøjskole for 24. gang: En uge med et hav af aktiviteter

Sport For abonnenter

Fra nummer 40 til nummer 1: Og sæsonens bedste spiller er...

Lemvig

Godt nyt til beboere i kommunens landsbyer: Spring gratis på bussen

Sport For abonnenter

TTH-direktør i den varme stol: Jeg håber HB rykker op, men de behøver ikke blive til en superligaklub...

112

35-årig tiltalt i voldtægtssag: Tippede selv skolen under falsk navn

Annonce