Annonce
Lemvig

Nej, vi har ikke skåret i budgettet for sundhedsplejersker

Udvalgsformand Henrik Thygesen: En medarbejder er stoppet, og vi er i en overgangsperiode, hvorefter tingene vil falde på plads. . Arkivfoto: Johan Gadegaard
Anonym kvinde har henvendt sig til politikere og medier omkring nedskæring i sundhedsplejen - det har vi ikke gjort, siger udvalgsformand

Lemvig: Både politikere og dette medie har fået en anonym henvendelse fra en kvinde, der kritiserer, at Lemvig Kommune har skåret i sundhedsplejen.

- Det er et anonymt brev, men vi tager det som et bekymringsbrev, og derfor har vi politikere også spurgt ind til, hvad der kunne ligge bag det. Vi har nemlig ikke politisk justeret på budgettet for sundhedsplejersker, siger udvalgsformand Henrik Thygesen.

Det viser sig, der i øjeblikket ikke er det samme antal sundhedsplejersker som tidligere, men det er en overgangsperiode, lover man fra kommunens side.

I brevet skriver kvinden blandt andet:

"Jeg bliver bekymret over at høre, der skal spares en stilling væk i sundhedsplejen, og at Lemvig Kommune skærer dette tilbud til børnefamilierne endnu mere ned. Hvad tænker Lemvig Kommune dog på?"

Annonce

Stor glæde af sundhedsplejerske

Kvinden fortæller, at hun har haft stor glæde af besøg af sundhedsplejersken.

"Hun kom hjem til os allerede fire dage efter fødslen, og det var endda en lørdag. Hun har stået til rådighed og hjulpet os med, at vort først barn ikke skulle genindlægges på grund af stort vægttab, da der var problemer med amningen, fortæller moderen, der fortsætter:

"Hun kontaktede os, da vort barn skulle starte i skolen og hjalp os med problemet med, at barnet tissede i sengen. Hun har som par hjulpet os i en stor livskrise. Hun er en person, som kender hele vor familie, og vi er trygge ved, vi altid kan kontakte hende."

Nu frygter denne mor til tre, at det går ud over denne service til børnefamilierne, at man skærer ned.

"Nu skal Lemvig Kommune tænke sig godt om:  I vil gerne have flere børnefamilier, og også at vi bliver i kommunen. Det her er ikke med til, at vi kan anbefale, at andre skal flytte hertil. Vore børn betyder alt, og vi vil gerne have et godt tilbud inden for den sundhedsfremmende og forebyggende indsats. Vi vil gerne, at andre skal have samme oplevelse som os med den store indsats, sundhedsplejersken yder børnefamilier i vor kommune. Det bliver ikke nemt med den lavere normering, der er på vej."

Annonce

Vi har ikke skåret ned

Så vidt brevet, men der er ikke skåret i bevillingerne inden for sundhedsplejen, slår udvalgsformand Henrik Thygesen fast.


Jeg forventer naturligvis, at når de penge, der er afsat til sundhedsplejersker, ikke er beskåret politisk, så kører vi lige ud med den samme service som hidtil for borgerne

Henrik Thygesen, udvalgsformand (V)


- Nej, det budget er der ikke rørt ved i denne byrådsperiode, og der er heller ikke bedt om det fra administrationens side. Jeg har med baggrund i det anonyme brev spurgt ind til det, og der er en overgangsperiode nu, hvor en medarbejder har sagt op. I første omgang har administrationen ikke slået stillingen op, fordi man har nogle økonomiske overvejelser om, hvordan det skal stykkes sammen. Men jeg er blevet lovet, at det er en overgangsperiode, og tingene vil hurtigt falde på plads igen. Det er en ledelsesopgave, og jeg forventer naturligvis, at når de penge, der er afsat til sundhedsplejersker, ikke er beskåret politisk, så kører vi lige ud med den samme service som hidtil for borgerne, siger Henrik Thygesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Annonce