Annonce
Lemvig

Ni-årige Lasses største ønske: Tog brødre med på drømmerejsen

Det kriblede i maven hos de seks brødre inden de skulle afsted på deres drømmeferie, som lillebror Lasse (til højre) på ni år havde ønsket sig. Foto: Jesper Lundsgaard

Lasses store ønske om at få sine brødre med på ferie gik i opfyldelse med en tur til Tyrkiet.

Sporene af en uges ferie i Tyrkiet har ikke forladt ansigterne hos flere af de seks brødre, der er samlet på Ungdomsgården i Lemvig en grå formiddag.

Ansigterne har stadig en fin kulør, der vidner om masser af timer i den tyrkiske sensommersol for de seks drenge, Lasse, Niklas, Jonas, Kasper, Rasmus og Morten, der alle er i alderen ni til 18 år. Af hensyn til drengene er deres efternavn er udeladt, men er avisen bekendt.

Og begejstringen for de mange timer med solskin og 30 graders varme er til at mærke på de seks drenge, da de nogle dage efter hjemkomsten fortæller om deres oplevelser.

Annonce

For det er nemlig ikke nogen almindelig brødreflok, der har været af sted på ferie. De er alle anbragt hos plejefamilier og bor på fire forskellige adresser i Midt- og Vestjylland. Og det var efter et ønske fra den yngste i flokken, Lasse på ni år, at turen kom i stand.

I foråret indsendte han et ønske til Drømmebanken, der er et projekt som Børnehjælpsdagen står bag, og som retter sig specifikt mod anbragte børn og unge.

»Jeg havde været af sted med min familie sidste år og tænkte, at det kunne være sjovt, at alle mine brødre også var med på sådan en tur. Det sagde jeg til min plejefar,« siger ni-årige Lasse.

Han havde mere eller mindre glemt alt om ansøgningen, da han og de andre fem drenge i april i år fik at vide, at Lasses drøm var gået i opfyldelse. Det fik de at vide, da de var mødtes til en månedlig dag, hvor de alle seks er samlet nogle timer.

»Men jeg blev meget glad,« siger den ivrige Lasse, der elsker at fortælle om turen og sin begejstring.

Brødrene har været anbragt uden for hjemmet de seneste seks år, og mødes en gang om måneden i et samarbejde med ungestøttecentret i Lemvig Kommune samt til familiesammenkomster.

Desuden går to af brødrene på den samme skole, hvor de også spiller fodbold mod hinanden i frikvartererne.

Selv om det kriblede i maven af spænding hos flere af drengene over, at de for første gang i flere år skulle være sammen i flere dage, så var der også lidt bekymringer. For hvad ville der ske, hvis de seks ikke kunne fungere sammen.

Desuden havde den ældste i flokken, Morten på 18 år, en anden bekymring.

»Jeg var egentlig inviteret med min kæreste på ferie, så jeg tænkte over, hvad jeg skulle gøre. Men det blev mine brødre i sidste ende,« siger Morten.

»Men samtidig tænkte jeg også over, hvordan det ville være at være sammen med dem igen i længere tid, når vi ikke havde prøvet det i seks år,« siger Morten.

For hovedparten af de seks gik drømmen om at være sammen igen som brødre op for dem, da de satte sig i flyet på vejen mod Tyrkiet. Kun Niklas på 11 år skulle bruge lidt længere tid på det.

»Da vi en dag legede med lyssværd i mørket på en legeplads i Tyrkiet, gik det for alvor op for mig. Fem af os legede sammen, og ingen af de voksne kunne finde os. Men så kom Morten og kildrede mig for at få mig til at fortælle, hvor de andre var,« siger Niklas.

Ud over de seks drenge var deres plejefamilier også med på turen, og det blev til en uge med sol og 30 grader alle dage, hvor masser af tid blev brugt ved hotellets swimmingpool, men hvor der også var plads til udflugter og hygge mellem brødrene og deres familier.

12-årige Jonas måtte dog nøjes med at sidde med tåspidserne i bassinet. Han havde kort før afrejsen brækket den ene arm, og selv om gipsarmen var pakket godt ind i plastik, måtte han sidde på bassinkanten og være med i legen med badebolden derfra.

»Men så kunne jeg i stedet sidde og spille computer eller Nintendo med nogle af de andre i stedet,« siger Jonas.

Selv om det var en god og stor oplevelse for de seks at være sammen igen, så var der også mulighed for at tage pauser fra de andre undervejs.

»Der kunne godt være et par timer midt på dagen, hvor vi gik ind på vores egne værelser og var os selv igen. Nogle blev dog sammen,« siger drengene.

Der var også tid til at fejre Lasse, der fejrede sin ni års fødselsdag i Tyrkiet. Her var alle brødre og familier samlet til spisning, og der var flere gaver til yngstemanden i selskabet.

»Det var mærkeligt at holde fødselsdag dernede, men det var også sjovt at blive fejret,« siger han.

Selv om der kun er gået kort tid efter, drengene er kommet hjem fra deres fælles rejse, så er de enige om, at de har lært meget af turen.

»Vi har lært hinanden bedre at kende end vi plejede. Det har været en fed oplevelse, og jeg vil ikke være skræmt af at skulle af sted igen,« siger Rasmus.

Storebror Morten føler også, at han har lært sine mindre brødre bedre at kende.

»Men samtidig føler jeg også, at det har været godt at se, hvordan de har udviklet sig, og jeg tror også, at en tur som denne er med til at give os et større sammenhold,« siger Morten.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Ny fond bevilger penge til sø-restaurering: Vi har faktisk fået mere end vi har bedt om

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Dorte var på scenen for første gang: - Vi fandt sammen som et band over et par flasker rødvin

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Vestjylland

Efter amputationsskandalen: Fyret koncerndirektør afløses midlertidigt af to personer fra egne rækker

Vestjylland

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Lemvig

Selv om økonomien ser fornuftigt ud styrer kommunen mod at få en bøde

Leder For abonnenter

Regionen må bruge de tilbud, man selv har betalt for at få etableret

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Struer

Apple stjal Karin fra B&O, men da hun efter syv år i Silicon Valley fik frit valg mellem job for B&O i enten Lyngby eller Struer, vendte hun hjem

Lemvig

Kort tid efter indvielsen: Regionen bruger sundhedshuset alt for lidt

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Lemvig

Porup får nu indflydelse uden for banen

Lemvig For abonnenter

Video - specialdyrlæge stak kniven i hvalen: - Det lugter altså slemt

Lemvig

Bare der er flere der vil få den samme gode idé

Annonce