Annonce
Struer

Niels Viggo vil ikke forære John et springbræt til borgmesterkontoret

Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) har meddelt, at han ikke genopstiller som spidskandidat for Socialdemokratiet. Men modsat sine borgmesterkolleger, der har truffet samme beslutninger i både Herning og Gentofte, vil han beholde nøglerne til borgmesterkontoret til det sidste. Foto: Morten Stricker
Niels Viggo Lynghøj er klar i mælet: - Jeg har en kontrakt med vælgerne, som løber frem til 31. december. Så hvis du spørger mig, om jeg løber af pladsen er svaret nej
Annonce

Struer: I Gentofte Kommune overlader den konservative borgmester gennem de seneste 28 år, Hans Toft, nøglerne til borgmesterkontoret til sin efterfølger til maj.

Lars Krarup, som har været været borgmester i Herning Kommune siden 1. januar 2002, trækker sig godt tre måneder inden kommunalvalget til november, så hans partifælle, Dorte West får en chance for at gå ind i valgkampen med al den pondus, der nu engang følger med ved at kunne gøre det som kommunens regerende borgmester.

Men i Struer Kommune får den nye borgmesterkandidat fra Socialdemokratiet, John Christoffersen,  ikke et springbræt forærende af sin forgænger.

I Struer bliver Niels Viggo Lynghøj (S) siddende til sidste dag, selv om gruppeformanden i socialdemokraternes byrådsgruppe nu er valgt som partiets nye borgmesterkandidat.

Niels Viggo Lynghøj har meddelt, at han ikke ønsker at genopstille.

- Jeg har en kontrakt med vælgerne, som løber indtil 31. december. Den har jeg tænkt mig at overholde. Så hvis du spørger mig, om jeg vil løbe af pladsen, så er svaret nej, understreger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce