Annonce
Debat

Nissum Bredning: Hvad gør kommunen ved spøgelsesgarn

Der er formentlig tusindvis af efterladte garn i bredningen, forventer Levende Hav. Foto: Benny Gade
Annonce

Læserbrev: Denne sommer har Levende Havs medlemmer brugt en del af deres sommerferie på at opsamle efterladte fiskeredskaber i Nissum Bredning. Indsatsen har dokumenteret at der står i hundredvis, nærmere i tusindvis af efterladte garn i bredningen. Hvordan er det muligt i 2020? Hvem har efterladt alle de redskaber og hvorfor har myndighederne ladet stå til?

Det er ingen tvivl om at fiskerikontrolenheden på Mors, og fiskeriforvaltningen, har svigtet os alle og den natur og de ressourcer de har ansvaret for. Det er vores konklusion og den kan vi dokumentere.

Men hvad med Lemvig Kommune? Har kommunen også svigtet deres ansvar i sagen?

Det kunne se sådan ud, for vi har koncentreret vores indsats i det område af Nissum Bredning, der ligger i øst og vest for vigen og ud til Store Rønner. Derfor antager vi at hovedparten af det fiskeri med garn og tejner, efter krabber og hummer, der er foregået i de nævnte områder, er foretaget af Lemvig Kommunes borgere.


Hvad agter Lemvig Kommunes borgmester, udvalgsformand, politikere og ansatte at gøre for at få renset op i Nissum Bredning og forhindre at det fortsætter?

Kurt Svennevig Christensen, Levende Hav


I Lemvig Kommunes visioner og politikker kan vi læse en masse om alt det kommunen arbejder for, og selvom der ikke direkte står ”Nissum Bredning”, så er naturen i bredningen også en del af kommunens natur ligesom alle de andre nævnte naturområder.

Vi har skrevet til alle relevante myndigheder, herunder de kommunale myndigheder og politikere, der beskæftiger sig med Limfjorden gennem bl.a. Limfjordsrådet, men de har alle være påfaldende tavse. Det er underligt i lyset af al den opmærksomhed Limfjordsrådet fik i medierne sidste år om spøgelsesgarn. Men også rådets medlemmer herunder de lokalt valgte politikere har været tavse denne sommer.

Derfor: Hvad agter Lemvig Kommunes borgmester, udvalgsformand, politikere og ansatte at gøre fremadrettet i denne sag? Hvad vil de nu gøre for at få renset op i Nissum Bredning og forhindre at det fortsætter?

Annonce
Annonce
Lemvig

Træls med nye restriktioner

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Rykkede ud til brand i skorsten

Lemvig

Fiskeren: Vi mærker ikke giften

Annonce