Annonce
Holstebro

Nomi sætter valgplakatcontainer op: Plakater kan genbruges

Efter valget får partierne en særlig container, så de kan komme af med deres brugte plakater. Arkivfoto.
Det kommunale affaldsselskab vil sætte særlige containere op på genbrugspladsen efter valget, så partierne kan komme af med deres mange valgplakater på en miljørigtig måde.

Holstebro: Når valget er slut, får alle partier og kandidater mulighed for at leve op til deres valgløfter om, at vi skal leve i et "grønnere" land.

Det kommunale affaldselskab Nomi4s vil nemlig sætte en container op på genbrugspladsen, hvor alle partier kan smide deres plastik-plakater i.

- Så vil de kunne genanvendes, siger bestyrelsesmedlem i Nomi4s, Karsten Filsø (SF), der selv er folketingskandidat for SF.

Han fortæller desuden, at alle partiforeninger vil få en meddelelse ud om det nye tiltag:

- Det er tudetosset, hvis alle plakater bare ender i småt brandbart, siger Filsø.

Han har sådan set meget sympati for Lars Stampes forslag om at nedbringe antallet af plakater - ved med frivillige aftaler at nedbringe antallet af dem til faste standere.

- Men i praksis tror jeg ikke det gennemførligt. Og ja, plakaterne er lavet af plastik, men opgørelser viser også, at det ikke er så skadeligt, som man skulle tro - og at de kan genanvendes, og derfor håber jeg, at mange vil tage imod det tilbud, siger Filsø.

Selv om Filsø også kan synes, at plakaterne er for meget, så mener han alligevel at de er en fast del af en valgkamp:

- det er den demokratiske pris man må betale et par uger om året. Er man generet af plakaterne - hænger de ulovligt - så må man indrapportere det til kommunen, siger han.

Venstres medlem af økonomiudvalget, Finn Orvad, tror heller ikke meget på forslaget om at begrænse antallet af plakater:

- Lad mig sige det sådan her; Jeg er glad for at bo i et land, hvor der er mange valgplakter. Alternativet er værre. Plakaterne er jo også et udtryk for et levende demokrati.

Ifølge en undersøgelse fra Dagbladet Politiken svarer de opsatte plakater til et folketingsvalg til det miljøaftryk, som det vil koste at sende ni fyldte fly frem og tilbage mellem hovedstaden og Barcelona.

Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

300 elever dystede i skolebasket

Annonce