Annonce
Kultur

Nomineret til pris: En bordel-scene er ikke bare en bordel-scene

- Vestjylland er bare noget helt særligt; identiteten, naturen også, samt at folk taler lige ud af posen, siger Anne Gry Skovdal, hvis forældre stadig bor i Holstebro. Foto: Rikke Mia Skovdal
Anne Gry Skovdal fra Holstebro er nomineret til en pris for bedste scenografi, når de dygtigste folk inden for kortfilm skal findes. Her beskriver hun det minutiøse arbejde, der ligger i jobbet.
Annonce

Holstebro: Det er et kort stop i en kort film.

En kriminel nordjydes besøg i fortiden hos en flamme på et bordel. Seeren tages med ind gennem huset, et småusselt udseende parcelhus med lysende "Open"-skilt i vinduet. Forbi en prostitueret i fodbad, sort læder lænestol og med cigaret, går turen videre ind på et værelse til kærtegn og et pludseligt overfald.

Derefter er hovedpersonen i "For enden af regnbuen" igen ud af bordellet. Et kort stop i en kortfilm, siger øjet. Det benarbejde, der er gået forud for de scener, fortæller dog noget ganske andet, kan Anne Gry Skovdal forklare.

Den 37-årige scenograf fra Holstebro er fredag nomineret for "Bedste Scenografi" til Ekko Shortlist Awards 2019 på Bremen Teater i København.

- Jeg sætter stor pris på det faktum, at det er en pris, hvor folk kan stemme på film, som fagfolk har nomineret. Det kan jeg godt lide, siger Anne Gry Skovdal.

Og så tilbage til hendes job og bordel-scenerne. Filmens instruktør havde først ledt og siden fundet et forladt hus, hvorefter Anne Gry Skovdal kan tage over:

- Det handler for mig om at lave et bordel, jeg selv tror på vil se sådan ud i Nordjylland, hvor filmen foregår. Jeg har blandt andet set dokumentarer om bordeller, og dernæst gælder det de små ting: Drikkes der kaffe eller cola sådant et sted? Hvad skal der være på væggene? Jeg forsøger også at arbejde med karaktererne. Her tænkte jeg, at det kunne være sjovt med det fodbad, så man ser en kvinde får fodbad og en cigaret, mens hun venter på kunder. Jeg kan godt lide at arbejde med humor.

Production design handler om at se på et rum og skabe et miljø, tilføjer hun.

Ekko Shortlist Awards 2019

En jury bestående af filmfolk som Nikolaj Arcel og Isabella Eklöf har været igennem et felt på 159 kortfilm for at finde de nominerede til dette års Ekko Shortlist Awards.

Blandt de nominerede til fredagens uddeling er Marijana Jankovic’ debut som instruktør, og etablerede skuespillere som Troels Lyby, Dejan Čukić, Charlotte Munck og Frederikke Dahl Hansen er blandt andre oppe mod helt ukendte filmtalenter.

I kategorien "bedste scenografi" er Anne Gry Skovdal og "For enden af regnbuen" nomineret. Kortfilmen er oppe mod "Amfi", "Bølger", "De Lystsyge" og "Gaia".

Annonce

Tapet

Anne Gry Skovdal har studeret performance på Liverpool Institute of Performance Arts og boet ni år i England, inden hun for tre år siden flyttede til København.

- Men jeg elsker Vestjylland, endda endnu mere siden jeg er vendt hjem. Jeg kan ikke helt sige, hvad det er, der gør det, men Vestjylland er bare noget helt særligt; identiteten, naturen også, samt at folk taler lige ud af posen, siger Anne Gry Skovdal, hvis forældre stadig bor i Holstebro.

Hun kunne også se sig selv flytte hjem, men det er i København, at arbejdet findes. Hun har lavet reklamefilm - i øjeblikket kører en BR-reklame, hun har været med til at lave - og CV'et viser også TV-serier for TV2 og DR.

- Men kan ikke bare vælge én ting, man gerne vil beskæftige sig med i denne branche, siger hun.

- Jeg kan bedst lide at arbejde med fiktion på film og TV, fordi jeg holder af at arbejde med miljø og karakterer. Med reklamefilm bliver de frie rammerne klart nok noget mindre.

I øjeblikket arbejder Anne Gry Skovdal på endnu en serie. Pt. bakser hun med en lejlighed, der i serien skal fremstå som for 40 år siden.

- Jeg har været igennem alverdens tapeter. I London var det nemt nok at finde den slags, fordi branchen bare er større dér. Men jeg er nu kommet i kontakt med en dame i Sønderjylland, hvis onkel havde en malerbutik og havde en kasse stående med tapet i original indpakning. Så nu prøver vi det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce