Annonce
Holstebro

Nordnordnord vandt konkurrence: Skal spille på Smukfest

Karl Kristian Thuesen, der er guitarist i rockbandet Nordnordnord, arbejder lige nu i en skolefritidsordning i hjembyen Hvide Sande, men til sommer er den 22-årige vestjyde klar til at flytte til Aarhus. Foto Jørgen Kirk

Rockbandet Nordnordnord vandt fredag formiddag en konkurrence, hvor hovedpræmien er en plads på scenen ved festivalen Smukfest i Skanderborg til august.

Holstebro: For mange musikere er det en drøm at få lov til at spille på de største scener. Og for mange bliver det kun ved drømmen. Men ikke for de seks unge mænd i rockbandet Nordnordnord, der på rekordtid har taget Danmark med storm.

Nordnordnord debuterede med en koncert i Holstebro i april 2016, og dermed blev der fyret op for et gennembrud, der nåede en foreløbig kulmination i november sidste år, da bandet varmede op for Carpark North i Royal Arena i København - foran omkring 8000 tilhørere.

Nu er der udsigt til endnu en stor oplevelse for Nordnordnord, der fredag formiddag vandt en konkurrence om få spilletid på Live Camp, hvor der i starten af august bliver varmet op til Smukfest i Skanderborg:

- Det betyder rigtig meget at vinde sådan en konkurrence. Det er en kæmpe mulighed for os at spille dér, siger guitarist i Nordnordnord, Karl Kristian Thuesen, der er fra Hvide Sande.

- Smukfest i Skanderborg er godt at have stående på sit c.v., når man senere skal forsøge at sikre sig spillejob, tilføjer den 22-årige vestjyde, der lige nu arbejder i en skolefritidsordning i sin hjemby.

Annonce

Band Battle

Konkurrencen om at få koncerttid på Smukfest i Skanderborg til august er blevet afgjort ved en såkaldt Band Battle-afstemning på hjemmesiden royalbeer.dk. Da afstemningen sluttede klokken 10 fredag, så resultatet sådan ud blandt de fire bands, der var med i opløbet:Nordnordnord: 1604 stemmer

Superloader: 1543 stemmer

Boys From Heaven: 900 stemmer

Hollow Birds: 133 stemmer

Forspring på 61 stemmer

Konkurrencen om at komme på scenen ved sensommerens Live Camp i Skanderborg er i ugens løb blevet afgjort ved en såkaldt Band Battle på hjemmesiden royalbeer.dk, hvor fire bands har været med i opløbet:

- Det har været lidt af en rutschetur, hvor vi har været oppe og nede. Torsdag aften sad vi alle sammen og skrev rundt til venner og bekendte - også til gamle klassekammerater, man ikke har talt med i ti år, siger Karl Kristian Thuesen.

Og indsatsen for at sikre Nordnordnord tilstrækkeligt mange stemmer lykkedes altså. Det vestjyske band fik 1604 stemmer, hvilket var 61 flere end nærmeste forfølger, Superloader.

Den østjyske Live Camp er en tre dage lang opvarmningsfestival, hvor nogle af Danmarks mest talentfulde upcoming-musikere får chancen for at optræde:

- Hvis alt går godt, så giver det os mulighed for at åbne Bøgescenen, tilføjer Karl Kristian Thuesen med henvisning til den absolutte hovedscene på Smukfest.

Alle er snart i Aarhus

Nordnordnord tæller seks unge mænd, der er fra Hvide Sande, Skjern, Struer, Holstebro og Viborg - og snart alle forenet i Aarhus, hvor både studie- og musikmiljøet trækker.

For Karl Kristian Thuesen går turen østover til sommer. I Aarhus vil han dyrke videre på sin passion for at skabe ny musik - såvel som solist samt som guitarist i Nordnordnord.

Mens det musikalske udtryk i bandet er meget rock'et og elektrisk, er stilen lidt mere afdæmpet, når Karl Kristian fra Hvide Sande bare er sig selv med sin akustiske guitar:

- Derhjemme er jeg vokset meget op med Johnny Madsens musik og danske sangtekster. Det er to forskellige typer af publikum, vi henvender os til, siger Karl Kristian Thuesen om forskellen på Nordnordnord og hans sideløbende karriere som solist.

Inden Nordnordnord indtager Skanderborg til august, venter der blandt andet et job i Holstebro 18. maj, hvor de seks fremadstormende mænd fungerer som opvarmning for Rasmus Seebach.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Annonce