Annonce
Lemvig

Betonklodser skal sikre telte på festplads: Vejrudsigten lyder på kraftig blæst

Teltene til Krabbestival blev sikret med betonklodser, så alt bliver stående, selv om der er varslet en kraftig blæst.Betonklodserne her er ikke dem, som Lemvig Beton har tænkt sig at præsentere under Krabbefestival. Foto: Lars Kamstrup
Betonklodserne sikrer, at festpladsen bliver, hvor den er, når der fredag og lørdag inviteres til årets Krabbefestival

Lemvig: Thyborøn Havn er ryddet for betonklodser. De er kørt til havnepladsen i Lemvig, hvor der fredag og lørdag skal være Krabbefestival, og vejrudsigten med kraftig blæst fra nordvest gør, at der er mange telte, der skal sikres rigtig godt, og hvor man kan søge i ly for blæsten.

- Det positive ved vejrudsigten er, at det ikke skal regne. Men det vil blæse, så der er gang i at sikre med betonklodser, siger handels- og eventchef Mai Lindgaard, mens hun er i gang med de sidste forberedelser til den store festival, som gerne skulle trække både mange lokale og mange gæster til havnearealet.

- Det sjove ved det her er, så man på Lemvig Beton opdagede, at betonklodser, der bruges sådanne anledninger, ser meget triste og grimme ud. Så de har nu her i sidste øjeblik produceret en ny betonklods, som også er pæn at se på. Nu satser de på, at nogle får øje på den, så den kan blive en handelsvare. Så der er ikke noget, der er så skidt, det ikke er godt for noget, siger Mai Lindgaard.

Der er et tæt program for de to dage, og som er udsendt til alle husstande med Lokalavisen Lemvig i denne uge. Noget af det seneste, der så er kommet med, er, at der er et ekstraarrangement for børnene lørdag middag i forlængelse af det planlagte Tante Andante-show.

- Det bliver dels, at man kan dekorere en krabbekage. men så er der også et kemishow, hvor der vil være involveret noget med krabber.

Det er første gang, Mai Lindgaard er arrangør af Krabbefestivalen som handels- og eventchef, og det er en spændende opgave, mener hun.

- Krabber er jo et meget specifikt emne, men det sjove er at kunne blande krabber ind i så meget - også uden det bliver for søgt at gøre det.

Og der vil være krabber til alt og alle på Krabbefestivalen. Kokken Jesper Krabbe har special-arrangementer med krabbeklør. Der er tre udgaver, og der er udsolgt. men rygtet siger dog, at der på grund af afbud kan være enkelte billetter at få, så man kan forsøge sig, hvis man endnu ikke har sikret sig billet.

Til gengæld er søgningen ikke så stor til det krabbegilde, der skal slutte det hele af lørdag aften. Det er restaurant Luna, der arrangerer denne aften med krabber, musik og dans.

- Det er ærgerligt, der ikke er flere, der har tilmeldt sig, men det kan jo nåes endnu. Man skal bare henvende sig til Luna, så er der plads. Det er ikke så tit, vi har den slags gilder på havnekajen, så det ville være godt, hvis der er flere, der vil deltage og gøre det festligt, siger Mai Lindgaard..

Krabbefestivalen åbner officielt fredag formiddag klokken 11.00. Så er der krabbefrokost og koncert med Lis & Per, og så er der ellers gang i underholdningen og smagsprøverne resten af fredagen og lørdagen med.

Annonce
Mai Lindgaard: Skynd jer at melde jer til Krabbegildet lørdag aften. Arkivfoto: Johan Gadegaard.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Lars og Louise har valgt særligt tema ved navngivning af deres børn: - Man bliver glad af at sige deres navne

Kultur

Museum får permanent udstilling

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];